|

İBB, şehitlerin hayatlarını destanlaştırdı

İBB Kültür A.Ş.15 Temmuz gecesi canlarını feda eden şehitlerimizin hayat hikayelerini yayınladığı 15 Temmuz Şehitleri” isimli kitapla destanlaştırdı. Kitapta şehitlerin hayatları orjinal fotoğraflarla kritik çatışma yerlerinde yaşanan olaylar da dakika dakika anlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:04 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İBB, şehitlerin hayatlarını destanlaştırdı
İBB, şehitlerin hayatlarını destanlaştırdı

FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit edilen kahramanların hayat hikayeleri destanlaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB)Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan“15 Temmuz Şehitleri” isimli kitapta şehit edilen kişilerin hayat hikayeleri ve şehit düştükleri yerler birer birer anlatıldı. Eserin görsel ve fotoğraf sanatçılığını Nevzat Yıldırım yaptı.

İLMEK İLMEK İŞLENDİ

Darbe gecesinin kronolojisine ve direnişin yaşandığı bölgelerin hikayesine de yer verildi. Kitapta, röportaj vermek istemeyen ailelerle ilgili bölümler kısa tutuldu. Metinler kaleme alınırken, şehit ailelerinin anlatımlarının yanı sıra medyada çıkan görüntü, röportaj, anlatı ve haberler de değerlendirildi. Güncel bilgilerin kullanıldığı kitap, saha çalışması ile pekiştirildi. Şehitlerin eşleri, evlatları, anne, baba ve kardeşlerinin fotoğrafları, fotoğraf sanatçısı Nevzat Yıldırım tarafından ailelerin izinleri alınarak çekildi.

#15 Temmuz
#Şehitler
#İBB
7 yıl önce