|

İbrahim Karagül: ABD 11 Eylül'den sonra yenildi

Nedret Ersanel'in sunduğu 'Büyük Oyun' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni Karagül, "11 Eylül'den sonra ABD'nin dünyayı yönetecek bir askeri, ahlaki, ekonomik ve siyasi kapasitesinin olmadığı ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:20 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 22:25 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:

Türk-Amerikan ilişkileri arasındaki ayrışma bölgede yeni bir yapılanmayı ortaya çıkardı. 2003 Irak işgalinden sonra hiçbir devlet bu bölgede kendini güvende hissetmiyor. Bölgede yeni haritalar sadece teorik olarak tartışılmıyor. Bunlar teker teker uygulamaya geçti. Suriye'nin kuzeyindeki durum bunun bir örneği. Bölgede yeni bir terör kuşağı oluşturmaya çalışıldı.

Türkiye ile ABD arasındaki kriz, sadece iki ülkeyi kapsamıyor. Yaşanan kriz, Doğu ile Batı arasındaki krizi ifade ediyor. Bu yüzden vize krizini daha geniş bir perspektifle okumamız gerekiyor.

ABD, 11 Eylül'den sonra kaybetti

ABD'nin 11 Eylül'den sonra yenildiğini düşünüyorum. Yenen de 11 Eylül saldırısı değildir, yanlış anlamamak lazım. 11 Eylül'den sonra ABD'nin dünyayı yönetecek bir askeri, ahlaki, ekonomik ve siyasi kapasitesinin olmadığı ortaya çıkmıştır.



#11 Eylül
#ABD
#İbrahim Karagül
7 yıl önce