|

İbrahim Karagül: Türkiye'nin büyümesini tehdit olarak görüyorlar

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni​ İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında açıklamalarda bulundu.​ Güçlenen ve dünyaya açılan Türkiye'ye olan karşıtlığa işaret eden Karagül, "ABD ve Avrupa, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve iddiasını tehdit olarak görüyor." dedi.

Yeni Şafak
23:24 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:45 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Karagül
İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.



Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:



"Bütün dünya tarihi bir kırılma dönemi yaşıyor. Ortadoğu, dünyanın ağırlık merkezidir. Terör artık terörden çok, ulusal güvenliğe yönelik asimetrik bir saldırı haline geldi. Bazı güçler sadece hükümetler arasında değil, milletler arasında düşmanlık oluşturmaya çalışıyorlar. Bu bölgenin bin yıllık derinliği olan bir coğrafya tasavvuru var. Bölgemizde yüzlerce yıl sürecek kalıcı düşmanlıklar üretilmek istendi."



Batı'nın Türkiye karşıtlığı artıyor


İbrahim Karagül, Türkiye'ye karşı saldırı gerçekleştiren örgütlerin aynı kaynaktan çıktıklarının ortada olduğunu belirterek, şu şekilde konuştu:



"ABD ve Avrupa, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve iddiasını tehdit olarak görüyor. Türkiye en büyük zararı 'stratejik ortak' dediklerinden alıyor. Biz güçlendikçe, dünyaya açıldıkça Batı'nın bize karşıtlığı artıyor."



Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin Karagül, "Türkiye El Bab'da sadece DEAŞ'la değil, ülkelerle mücadele etti. Savunma, ülkenin sınırından daha uzakta kurulmak zorundadır." dedi.



İran, 2 yıl içinde saldırı düzenleyebilir


İran'ın 2 yıl içinde Suudi Arabistan'a ve körfez ülkelerine saldıracağını düşündüğünü söyleyen Karagül, şunları aktardı:



"Bölgede İran ve ABD'nin kontrol sahibi olması, o bölgelerin yıllarca Türkiye karşıtı cepheler olması demektir. ABD ve İran'ın politikaları örtüşüyor. İran, Suriye'de 'dolaylı' yoldan Türkiye ile savaşmıştır. İran her zaman Türkiye'nin büyük yürüyüşünü durdurmak isteyen bir aktör olarak bizimle savaşmıştır. Fars yayılma haritasını dikkatlice tartışmalıyız."



Karagül, Fars yayılma haritasına işaret ederek, "İran'ın 2 yıl içinde Suudi Arabistan'a ve körfez ülkelerine saldıracağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.



Trump, şirket gibi yönetiyor


Obama'nın, ABD başkanlığının ikinci döneminde çok aciz bir görüntü sergilediğini dile getiren Karagül, Trump'ın ülkeyi şirket gibi yönettiğini belirtti.



Karagül, ABD'nin en önemli düşmanının Çin olduğuna dikkati çekerek, Rusya-ABD yakınlaşmasının Trump'ın değil, yerleşik sistemin hesabı olduğunu söyledi.



Karagül, ABD'nin başterörist Gülen'i iade ederse kendi adamını iade etmiş olacağını sözlerine ekledi.




#İbrahim Karagül
#Tvnet
#Nedret Ersanel
7 yıl önce