|

İçerden tarihi eser çıktı

Başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli'nin oynadığı dizinin setinde, Bizans Dönemi’ne ait bin yıllık anfora ele geçirildi. Tarihi eserin, ‘İçerde’dizisini izleyen 2 polisin dikkati sonucu fark edildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:26 - 18/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İçerden tarihi eser çıktı
İçerden tarihi eser çıktı

İstanbul polisi, popüler polisiye dizisi 'İçerde'nin setine tarihi eser operasyonu düzenledi. Sette Bizans dönemine ait bin yıllık bir anfora ele geçirildi.





POLİSLER FARK ETTİ


İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçiren olay, iki polisin diziyi izlemesiyle ortaya çıktı. Polisler, diziyi izlerken Çetin Tekindor'un canlandırdığı mafya babası "Kebapçı Celal" karakterinin mekânı olarak gösterilen bir restoranda tarihi eser olabilecek 4 küp ve anfora belirledi. Polisler durumu amirlerine bildirdi. Bunun üzerine ekipler Beyoğlu Hasköy'deki restorana gitti.



Filmin başrolünde oynayan ve iki polisi canlandıran Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli'nin defalarca kamera karşısına geçtiği restorana baskın düzenleyen ekipler, dizi seti haline getirilen mekandaki aramalarda, 4 tarihi eserden birini buldu.





UZMANLAR İNCELEDİ


Ele geçirilen eser, arkeoloji uzmanlarına inceletildi. Toprak anforanın yaklaşık bin yıllık olduğu ve Bizans Döneminden kaldığı anlaşıldı. Mekan sahibi polisler tarafından gözaltına alınarak emniyete sevk edildi.


#Çağatay Ulusoy
#Aras Bulut İynemli
#İçerde
#İstanbul
7 yıl önce