|

Dünya idama sessiz

Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi üyesi Kamaurruzzaman’ın idam edilmesi İstanbul'da protesto edildi. Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir dünyanın idam kararına sessiz kaldığını söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2015 Monday
Güncelleme: 00:19 - 13/04/2015 Monday
Yeni Şafak

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaurruzzaman'ın idam edilmesi İstanbul'daki Bangladeş Konsolosluğu önünde protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, “Biz inanıyoruz ki, merhum Kameruzzaman'ın şahadeti O'nu ölümsüzleştirmiştir. İnanıyoruz ki Efendimiz (S.A.V.) kendilerini alınlarından öpecektir" dedi.



BANGLADEŞ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO


Ellerinde 'Hayat, İman ve Cihat' yazılı pankart taşıyan vatandaşlar Kamaurruzzaman için dua etti. Grup daha sonra konsolosluğun önünden ayrıldı. Konya'da ise ikindi namazı çıkışında tarihi Şerefattin Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, Kamaruzzaman için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası Kamaruzzaman için dua edildi. Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir de idam kararına tepki gösterdi.



BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK


İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, idam kararının Bangladeş'te olduğu gibi İslam dünyasında da büyük bir üzüntüyle karşılandığını söyledi. İşbilir, “İslam ülkelerinin ve uluslararası kamuoyunun yeterli tepkiyi koyamaması Bangladeş'teki siyasi idamların devam etmesine sebep olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.



TOPLUMSAL UZLAŞI ÇAĞRISI


Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Kamaruzzaman'ın idam edildiğinin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, “Kardeş ülke Bangladeş'te geçmişin yaralarının sarılması için idam cezası yerine toplumsal uzlaşıyı yansıtan bir yöntem bulunması en samimi temennimizdir" ifadesi kullanıldı.


#Cemaat-i İslami Partisi
#Kamaurruzzaman
#Bangladeş
#idam
#protesto
9 years ago