|

İdil ve Cizre'deki öğretmenler Mersin'de

Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde görev yapan 150 öğretmenin Mersin Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde eğitime alındığı bildirildi.Vali Yardımcısı Duman, ziyarette yaptığı konuşmada, kendisinin de geçmiş yıllarda Türkiye'nin en ücra köşelerinde görev yaptığını aktardı.

Yeni Şafak
15:08 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 13:10 - 9/02/2016 Salı
AA

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Maarif Müfettişleri Eğitim ve Koordinasyon Daire Başkanı Oktay Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, seminere alınan öğretmenleri ziyaret etti.



Öğretmenlerin zorlu bir görevi yürüttüğünü ifade eden Duman, kendisine bağlı bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile özellikle Suriyeliler ve terör olayları nedeniyle Mersin'e gelen vatandaşların topluma entegrasyonu amacıyla çeşitli sosyo kültürel projeler yürüttüklerini kaydetti.



MEB Maarif Müfettişleri Eğitim ve Koordinasyon Daire Başkanı Oktay Öztürk ise öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu, 1980 yılında genç bir öğretmen olarak başladığı meslek yaşamında birçok zorlukların üstesinden gelerek bugünlere ulaştığını belirtti.



İl Milli Eğitim Müdürü Koca ise Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu ifade etti.



Heyet, daha sonra, İdil ve Cizre'den gelen öğretmenlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

#Cizre
#Hizmetiçi Eğitim
#İdil
#Mersin
8 yıl önce