|

İftar lezzetleri Resulullah’ın sofrasında

Gün boyu hayalini kurduğumuz yiyeceklerle donattığımız iftar sofralarında tıka basa yemek sağlığımızı bozduğu gibi Ramazan'ın manasına da aykırı. Bu yüzden Peygamber Efendimiz'in sofrasından bulunan lezzetleri tüketerek şifayı da yakalamış oluruz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 08:54 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ferika
Ferika

Bir Ramazan ayına daha eriştik. Bu nurlu ve bereketli günleri en iyi şekilde değerlendirmek için bütün ruhumuzla Ramazan'ı yaşamak gerek. Daha sabırlı, daha çok şükreden, daha çok iyilikte bulunan kimseler olmak Rabbimiz'in bize en güzel emirlerinden biri. Özellikle yeme - içme konusunda nefsimizi eğitmeliyiz. Sıradan bir günden daha gösterişli kurduğumuz sofralarda tıka basa yediğimiz çeşit çeşit yemekler sağlığımızı korumak, bedenimizi ve ruhumuzu arıtmak için hastalıklara neden olabilir. Bu yüzden iftar saati sabrımızı koruyup yavaş yavaş ve çok çiğneyerek yememiz gerekiyor.

YEDİKLERİMİZ ÖLÇÜLÜ OLMALI

Sahur ve iftarda nelerin yeneceğine dair birçok şey okuyacağız. Ne yersek yiyelim bunun bir ölçü dahilinde olması gerektiğini baştan söyleyerek ben de birkaç bilgi vermek istiyorum. Daha uzun süre tok kalabilmek için sahurda şekerli besinler yerine yağlı yiyeceklerden faydalanmalıyız. Şeker içeren besinler, daha kısa süre tokluk sağladığı gibi su ihtiyacını da artırır. İftarda ise hafif, mideyi yormayacak, sebze ve meyve ağırlıklı sofralar kurmalıyız. Rasulullah (s.a.v.) “Sofralarınızı yeşilliklerle süsleyin” diye buyurmuştur.

ŞİFALI YEMEKLER YAPIN

Ramazan'ın ilk Pazar’ında, Rasulullah'ın sofrasından bir yemekle iftar sofrasını zenginleştirmeyi öneriyorum. Sahabeden Sad Bin Ebi Vakkas(r.a.) hastalanır. Rasulullah, Sad Bin Ebi Vakkas’ın tedavisi için Haris Bin Kelede’yi çağırtır. Haris Bin Kelede, Sad Bin Ebi Vakkas’ın tedavisi için Ferika adlı yemeği yapar. Bu Pazar iftarında tadımlık da olsa ferika soframızda olsun ve Sad Bin Ebi Vakkas'ı da hayırla yad edip, çocuklarımıza onu tanıtalım.


FERİKA
Malzemeler:

*150 gram hurma

*2 su bardağı süt

*2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Hurmaların çekirdeklerini alıp ezelim ya da doğrayalım. Tereyağı ile birlikte kavuralım. Üzerine sütü ekleyelim ve bir taşım kaynatalım. Not: Hurmalarımızı çekirdeklerinden ayırdıktan sonra tereyağı ile birlikte mutfak robotundan da geçirebiliriz. Burada dikkat edilecek husus, tereyağı ve hurmanın birbirine eşit oranda olmasıdır.
#​İftar lezzetleri
7 yıl önce