|

İhanet ittifakı

Terör olayları nedeniyle PKK ve HDP’yi sert sözlerle eleştiren Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Herkes haddini bilecek. Herkes hukuk ve demokrasi içinde harekete edecek” dedi. Akdoğan, Türkiye’deki ihanet çetelerinin ittifak yaptığını, terör örgütünün paralel çeteyle aynı çuvala girdiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 00:07 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terör saldırıları, çözüm süreci ve Türkiye üzerine oynanan oyunlar konusunda önemli açıklamalar yaptı: HDP seçimden önce bir imaj çiziyordu, şimdi tekrar fabrika ayarlarına döndü, tekrar sırtını terör örgütüne dayadı. Diyor ya Selahattin Demirtaş, 'gladyo'... Gladyo denilen şeyin sen figüranı oldun. Erdoğan'a birileri savaş açtı, kim onlar? Sen savaş açtın, sen savaş başlattın. 'Başkan seçtirmeyiz' dedin. Çözüm Süreci'nin aktörlerine savaş açtın.



KENDİNİ KULLANDIRDIN


Amaç AK Parti'yi devirme değil, bu süreci bitirme operasyonuydu. Burada sen kendini kullandırttın. Sürece ihanet ettin. Niye biliyor musunuz? Çünkü takma akılla hareket ediyor bunlar. Projeye dönüştüler. Yanında bir suflör var. Ha bire ona üflüyor. Bu da oynuyor.



AYNI ÇUVALA GİRDİLER


AK Parti güçlü şekilde varsa Türkiye'de güven ve istikrar sürebilir, yeni anayasa yapılabilir, Çözüm Süreci başarıya ulaşabilir dedik. Sen bunların hepsini hedefe koydun yok etmeye çalışıyorsun. Sonra geliyorsunuz 'Hadi süreç devam etsin'. Her türlü kötülüğü yapacaksınız, her türlü zulmü bölgede yapacaksınız. 90'lı yıllara dönen bir terör örgütü var. Ama demokratikleşen bir devlet var. Ama bütün bunlara rağmen zulmeden baskı uygulayan bir terör örgütü var. Türkiye'de bir ihanet çetesi var ve o ihanet şebekeleri şimdi ittifak yaptı. Paralel çeteyle aynı çuvala girmiş durumdalar.



BUNLARI ARTIK KONUŞALIM


Bazıları iyi niyetle diyorlar ki 'Boş verin bunları süreci devam ettirin.' Tamam kardeşim, süreci devam ettirelim de sen bunlara bir defa dönüp, 'Sen bu sürecin düşmanlarıyla niye iş yapıyorsun, eğer başarılı olursan bu süreç ne olacak' dedin mi? Zulümleri baskıları yapan terör örgütüne sen süreci zehirliyorsun, dedin mi? Demedin.' Bunların da artık konuşulması lazım.



HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERİRLER


Bir yanda parmak, bir tarafta silah sallayanlar. Parti kapatmaya karşıyız ama 'Ben sırtımı teröre, terör örgütüne dayadım' diyenler, onu kınayamayanlar, işbirliği yapanlar, bunlar elbette hukuk adına hesap vermek durumundadır.



Herkes haddini bilecek


Akdoğan, güvenlik güçlerine yapılan terör saldırılarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Uyuyan polisi uyurken şehit ediyorlar. Bu nasıl bir kahpeliktir. Ambulansı kaçırmak, içindeki ebeyi kaçırmak... Bunlar geçmişte bebekleri öldürüyorlardı, şimdi doğmamış bebekleri öldürmeye çalışıyorlar. Bu nasıl bir caniliktir. Eşinin yanında, ailesinin yanında sivil askeri öldürmek, nasıl bir caniliktir. Bu PKK, hem terörist hem ahlaksız. Onlara laf söylemeyeceksiniz, tek kelime cümle kuramayacaksınız. Gelip hükümete hiçbir şey yokmuş gibi 'Hadi devam edelim.' Oyun mu oynuyoruz burada. Herkes haddini bilecek. Herkes hukuk içinde, demokrasi içerisinde hareket edecek. Bunların hiçbiri yanlarına kar kalmayacak. Kim bu kötülükleri yapıyorsa bunların tek tek hesabı sorulacak.” Bu mücadelenin geçici bir durum olmadığını vurgulayan Akdoğan, “Taşlar yerine oturana kadar herkes bundan ders alana kadar, demokrasi ve hukuk içine gelene kadar bunlar devam edecektir” dedi.



#Çözüm Süreci
#Yalçın Akdoğan
#hdp
9 yıl önce