|

İHH konvoyu Reyhanlı'ya yaklaştı

Halep'ten tahliye eden sivillere yardım taşımak için İstanbul'dan yola çıkan konvoy, Türkiye'nin dört bir yanından eklenen yardım TIR'larıyla birlikte Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yakınlaştı.

Yeni Şafak
16:26 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 16:51 - 16/12/2016 Cuma

İHH vakfınca başlatılan "Halep'e yol açın" kampanyası kapsamında toplanan yardımların yüklendiği konvoy Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı. İki gün önce İstanbul'dan hareket eden konvoy saat 16.00 sıralarında Adana Batı Gişeleri'ni geçti.



İlk gelenleri İHH karşıladı


Halep'ten göç eden 7 bini aşkın mağduru, İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri karşıladı.



Rusya, İran ve rejim askerleri tarafından son haftalarda artan Halep saldırıları dünya gündeminin en üst sıralarında yer almaya devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "Halep'e Yol Açın" konvoyu ile gündemin merkezine yerleşen Halep'te ise ölümler ve mağduriyetler devam ediyor.





80 bin kişilik çadır kent inşa ediliyor


Güvenli bölgede mağdur ve yaralıları İHH ekipleri karşılıyor. Yaralıların ambulanslarla Türkiye'ye taşındığını bildiren İHH ekipleri, ayrıca İdlib'te 80 bin kişilik çadırkent inşasına başladı. Kızılay ve AFAD ile birlikte inşa edilen çadır kente, Halep'ten tahliye edilen mağdurlar yerleştirilecek.



Acil ihtiyaç listesi kabarık


80 ile 100 bin arasında insan göçünün beklendiğini ve bunlar için acil ihtiyaç listesi hazırladıklarını belirten bölgedeki İHH yetkilileri, yardımların hangi dernekle, hangi kurumla olursa olsun acil olarak bir an önce yapılması gerektiğini ifade ediyor. Hazırlanan liste şu şekilde: "15 bin çadır ve hasır, 200 bin battaniye ve yastık, 100 bin sünger yatağı, 100 bin kışlık elbise (mont, bere, çizme, atkı, yağmurluk), 100 bin hijyen paketi ve 100 bin de gaz sobası."



#İHH
#Halep'e Yol Açın
#Halep
7 yıl önce