|

İhracata dayalı büyüme meyvesini veriyor

Türk ekonomisi son 14 yıldır sürdürdüğü ihracata dayalı büyüme politikasının meyvelerini toplamaya başladı. Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “2017’nin ilk aylarına da çok güçlü bir başlangıç yaptık" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:38 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​İhracata dayalı büyüme meyvesini veriyor
​İhracata dayalı büyüme meyvesini veriyor

Son 14 yıldır ihracata dayaı büyüme politikası güden Türkiye ekonomisi bu çabasının meyvelerini toplamaya başladı. İhracatın yeni bir rekor kırdığı, imalat büyüme endeksimizin yükseldiği bir döneme işaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen beklenilenin çok ötesinde bir performans gösterdiğini söyledi. Tüfenkci, yılın 2,9 büyüme oranıyla bitirildiğini belirterek, “Dördüncü çeyrekte de 3,5’lik büyümeyi yakaladı. 2017’nin ilk aylarına da çok güçlü bir başlangıç yaptık ve ihracata dayalı büyümenin pozitif etkilerini görmeye başladık. İnşallah 2017’nin ilk çeyreğini de yine beklentilerin üzerinde bir büyümeyle tamamlamış olacağız” dedi.


MART AYINDA YENİ REKOR GELDİ

Mart ayı ihracat verilerine dikkati çeken Tüfenkci, yeni bir rekora imza atıldığını belirterek, “Mart ayı verilerine baktığımız zaman da ihracatımız yeni bir rekor kırıyor, sanayimiz, imalat büyüme endeksimizin yükseldiğini görüyoruz. Tüketici güven endeksleri yine yükseliyor, inşaat sektöründe büyüme var. Dış ticaret açığımızın mart ayı itibarıyla azaldığını görüyoruz. Nisanda enflasyon bir miktar yüksek olabilir ama nisanın sonundan itibaren enflasyon düşme eğiliminde olacağını ve 2017 enflasyon tahmini rakamlarımızın tutacağını, belki de altında kalacağını şimdiden söyleyebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

#Türk ekonomisi
#Gümrük ve Ticaret Bakanı
#Bülent Tüfenkci
7 yıl önce