|

İki ilde devre mülk dolandırıcılığı: 10 kişi gözaltına alındı

İl Emniyet Müdürlüğü, Bursa ve Yalova'da 16 devre mülk sahibinden, 'Yerlerinizi yüksek fiyata yabancı turistlere satacağız' diyerek, 'tanıtım parası' adı altında ücret alan dolandırıcılara karşı harekete geçti. Tanırım yapılan otele baskın yapan ekipler 10 şüpheliyi yakaladı.

14:12 - 23/10/2023 Pazartesi
DHA
İki ildeki devre mülk dolandırıcılığında 10 kişi gözaltına alındı.
İki ildeki devre mülk dolandırıcılığında 10 kişi gözaltına alındı.
Bursa ve Yalova'da 16 devre mülk sahibi, lüks araçlar ile alınıp götürüldükleri 5 yıldızlı otellerde
'Yerlerinizi yüksek fiyata yabancı turistlere satacağız'
denilerek tanıtım ücreti alındığını, 'Hesap hareketlerinizi kontrol edeceğiz' bahanesiyle de cep telefonlarındaki mobil banka hesaplarından kredi çekilerek, dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.


Tanıtım yapılan otele baskın

Ekipler, şüphelilerin kendilerini zengin göstermek için kaldıkları 5 yıldızlı otellerin toplantı salonlarını kiraladığını ve aynı zamanda mağdurları ikametlerinden lüks otomobiller ile alarak otele getirdiklerini belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından, 19 Ekim'de Bursa'da tanıtım yapılan otele baskın yapıldı. Suçüstü yakalanan 5 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve tanıtım toplantısı yaptıkları salonda yapılan aramalarda, şifreli yazışmaların olduğu dijital materyaller ele geçirildi. Polis, daha sonra Bursa'da 2, Sakarya'da 2 ve Düzce'de 1 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.




#Bursa
#Yalova
#dolandırıcılık
6 ay önce