|

İkiyüzlülüğü bırakın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa ve ABD’nin terör konusunda takındığı ikiyüzlü tavrı sert sözlerle eleştirdi: Bize destek mesajı atıp PKK’nın uzantısı ile ilişki kurmaktan vazgeçmeleri, tavizsiz bir şekilde Türkiye’nin yanında durmaları gerekir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:06 - 9/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Terör örgütünün kimin maşası, kimin piyonu olduğunun net şekilde görüldüğünü belirten Kalın, terörle mücadele konusunda “Türkiye'ye destek” açıklaması yapan dost ülkelere çağrı yaptı. İşin samimiyeti ve ciddiyeti açısından bazı konuların artık daha açık ve net bir şekilde konuşulması gerektiğine işaret eden Kalın, şu görüşlere yer verdi:



ARTIK SON BULSUN


“PKK terörünü kınayıp, bize destek mesajı açıklayan Avrupalı dostlarımız acaba Avrupa'nın genelinde PKK'nın kaç tane paravan örgütü olduğunu biliyorlar mı? Yılda acaba kaç milyon avro para toplanarak bu bölücü terör örgütüne Avrupa üzerinden ulaştırılmaktadır? Biz bunları detaylı dosyalar halinde müttefiklerimize iletiyoruz. Bu çifte standardın, ikiyüzlülüğün son bulması gerekiyor. Avrupalı dostlarımızın terörle mücadelede tavizsiz bir şekilde Türkiye'nin yanında durması gerekir.” Kalın, “Bize destek açıklaması yapan ama bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantısıyla iş tutmaya devam eden Amerika Birleşik Devletlerine de burada bir çağrımız var. Gerçekten terörle mücadele konusunda samimiyseniz, Türkiye'nin yanındaysanız, terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmadan, terörün hiçbir türü arasında ayrım yapmadan topyekün bir mücadele verilmesi esastır” dedi.



Tehciri değil Erdoğan'ı tartıştılar


Kalın, Almanya'nın 1915 olaylarıyla ilgili kararını eleştirerek, “Alman Federal Meclisi, sorumsuzluk örneği bir siyasi gündemle Türkiye'ye yüklenmek yerine, PKK'nın Almanya'daki örgütlenmesine son verecek, Neonazi cinayetlerini önleyecek tasarıları gündemine alabilir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmanın ve Erdoğan karşıtlığının prim yaptığına dikkati çeken Kalın, “Birileri bunun üzerinden, içinde Tayyip Erdoğan'ın olduğu, bir şekilde eleştiri konusu olabilecek mevzuları gündemde tutarak, kendilerine prim yapmaya çalışıyor. Alman Parlamentosu'nda 1915 olaylarının tartışıldığı bir oturuma bakın, sürekli Tayyip Erdoğan'ı tartışıyorlar. Hani konu 1915'ti, hani bugünkü Türkiye'yi sanık sandalyesine oturtmak gibi bir niyetiniz yoktu, hani tarihle yüzleşmekti esas olan. Tayyip Erdoğan saldırganlığı merkezli bir tartışma yürüyor” diye konuştu.



#İbrahim Kalın
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#PKK
8 yıl önce