|

İlhan İrem’e veda

Böbrek yetmezliğinden hayatını kaybeden müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem son yolculuğuna uğurlandı. İrem’in vasiyeti gereği AKM’de tören düzenlendi, tabutuna Türk bayrağı sarıldı ve Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

00:00 - 31/07/2022 Pazar
Güncelleme: 20:10 - 30/07/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
İlhan İrem için AKM'de tören düzenlendi.
İlhan İrem için AKM'de tören düzenlendi.

Bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 67 yaşındaki müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem, son yolculuğuna uğurlandı. İrem için vasiyeti üzerine Taksim’deki AKM’de düzenlenen anma törenine tabutu vasiyeti üzerine Türk bayrağına sarılı olarak getirildi.


Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İlhan İrem’in özel bir sanatçı olduğunu belirterek, “Müzikseverlerin ve Türk milletinin kalbinde taht kurmuş güzel bir insandı.” dedi.


“Dua”, “Uçun Kuşlar Uçun”, “Anlasana”, “Sürgün Gibi Masallarda” ve “Olanlar Olmuş” gibi unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İrem için Bebek Camii’nde öğle vakti sonrası cenaze namazı kılındı. Ardından vasiyeti üzerine Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

#İlhan İrem
#vasiyet
#AKM
#Aşiyan Mezarlığı
#Ahmet Misbah Demircan
2 yıl önce