|

İlk ders zilini Avcı çaldı

15 günlük yarı yıl tatilinin ardından ikinci dönem dün başladı. 18 milyon öğrenci ile 1 milyon öğretmen ders başı yaptı. Ankara’da bir lisede ilk ders zilini ise Milli Eğitim Bakanı çaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 23:16 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Eğitim öğretimde ikinci yarı yıl 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen için dün başladı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ikinci dönem açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye mesleki ve teknik eğitimde gerçekten sessiz devrim yaşıyor ve bu okul, bu sessiz devrimin en güzel örneklerinden biridir” dedi.



MESLEK OKULLARINA DESTEK SÜRECEK


Tören öncesi öğrencilerin yaptığı bilim projelerini inceleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “İnşallah, çok kısa zamanda gerçekleştireceğimiz bir yasal düzenlemeyle sadece organize sanayi bölgelerinde ve odalarda tüzel kişilikler tarafından açılan okullara değil aynı zamanda dışarıda, gerçek kişiler tarafından açılacak mesleki ve teknik lise ve okullara da bu desteği sağlamamın yolunu açmış olacağız” dedi. Avcı, bu okullardaki öğrencilere her yıl MEB'in teşvik verdiğini de anımsattı.



YENİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN


ASO Başkanı Nurettin Özdebir'e de teşekkür eden Avcı, öğrencilere temsili olarak ilk ders zilini çaldırdı. Öğrencilerin zili yavaş çalması üzerine Bakan Avcı, zili eline aldı ve “Böyle çalarsanız kimse derse girmez. Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek kendisi çaldı.





PROJELERİ İNCELEDİ


Bakan Avcı, tören sonrası da sınıfları ve atölyeleri gezdi. Torna atölyesindeki öğrencilerle sohbet eden Avcı, demir parçaların nasıl işlendiğine ilişkin bilgi aldı. Avcı, artık ara eleman kavramını kullanmadıklarını, mesleki ve teknik liselerde yetişen öğrencilerin nitelikli ve ana elemanlar olduğunu belirtti.



Bakan Avcı, başka bir atölyede de CNC tezgahını çalıştıran düğmeye bastı. Okulda ingilizce ders yapılan bir sınıfı da ziyaret eden Avcı, öğretmene "U sınıf" düzenine geçilmesini önerdi.



#Bakan Avcı
#ders yılı
#milli eğitim
#Nabi Avcı
8 yıl önce