|

İlk günde çuvalladı

Meral Akşener’in kuruluş dilekçesini verdiği İyi Parti, daha ilk günde şaibe odağı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefat ettiği helikopter kazasında arama çalışmasını engelleyen dönemin Adana Jandarma Komutanı Ali Lapanta, kurucular arasında yer aldı. Logosu ve sloganının da çalıntı olduğu iddiasıyla partiye dava açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:44 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Logosu ve sloganının da çalıntı olduğu iddiasıyla partiye dava açıldı.
Logosu ve sloganının da çalıntı olduğu iddiasıyla partiye dava açıldı.

MHP’den ihraç edilen eski milletvekili Meral Akşener 200 kurucu üyenin olduğu İyi Parti’nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Sonrasında Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki törene katılarak partisinin adını, logosunu ve sloganını tanıtan Akşener'in partisi ilk günden şaibe odağı oldu. Güneş şeklindeki logonun ve "İyi Parti Türkiye’ye çok iyi gelecek" sloganının Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in seçim sloganı ve logosuna olan benzerliği dikkati çekti.


LOGO VE SLOGAN TESCİLLİ

Türel, 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’den Antalya’nın adayı olarak gösterildikten sonra seçim propagandası döneminde, 'Menderes Türel Antalya'ya iyi gelecek', 'Antalya'ya iyi gelecek' sloganları ve güneş logosunu kullanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Türel, seçim sonrasından bugüne kadarki süreçte de 'İyi gelecek' temalı sloganı ve güneş logosunu kullanmayı sürdürdü. Akşener’in kuruluşunu açıkladığı İyi Parti’nin logosunda yer alan güneşle, Türel’in kullandığı güneş logosunun benzer olduğu görüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Antalya iyi gelecek' sloganı ve logosunu, Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak Aralık 2015’te tescil ettirmişti.

DÜNYAYA MAL OLMUŞ

Sadece logo ve slogan değil, parti logosunun zemininde kullanılan gök mavisi renk ve partinin isminde kullanılan fontun Kayı Boyu’nun işaretinde kullanılan fonta benzemesi Kayı Boyu Derneği’ni harekete geçirdi. Partiye suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Dernek Başkanı Kazım Duman, partinin yazılışının kayı damgası olduğunu söyleyerek, "Dünyaya mal olmuş bir damganın böyle bir şekilde kullanılmasına karşıyız. Beni çok kişi aradı ve rahatsız olduklarını ifade etti" dedi.

İLK SUÇ DUYURUSU

FETÖ ile bağlantılı isimler, Muhsin Yazıcıoğlu suikastına ilişkin soruşturmada bir dönem 'şüpheli' olarak yer alan kişilerin bu partide toplandığını belirten Duman, "Kayı boyu damgasının bu parti ile anılmasını istemiyoruz. Kayı boyu amblemin altında her görüşten insan var. Partinin kullanmasına karşıyız ve muzdaribiz. Yönetim kurulunu acil topladık. Suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

GENEL BAŞKAN OLDU

Öte yandan Akşener'in, partinin kuruluşunu kamuoyuna açıklamasının ardından Genel Başkanlık, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimleri yapıldı. Buna göre Akşener, Kurucular Kurulunun tamamının imzası ile partinin Genel Başkanlığına seçildi. 

O asker kurucular arasında
Meral Akşener’in İyi Partisi’nin kurucu üyelerinin arasındaki en dikkat çeken isim, geçtiğimiz yıl Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olduktan sonra bu yıl emekliye ayrılan Korgeneral Ali Lapanta oldu. Emekli Korgeneral Lapanta’nın adı 25 Mart 2009’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden dönemin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazcıoğlu’nun dosyasında şüpheli olarak geçiyor. O zaman Tuğgeneral rütbesiyle Adana Jandarma Bölge Komutanı olan Ali Lapanta, kendi isteğiyle Adana’dan Kahramanmaraş’a giderek arama kurtarma çalışmalarına katılmakla ve çalışmaları engelleyerek enkaza geç ulaşılması ve helikopterdekilerin ölmesinden sorumlu tutuluyor.

#Meral Akşener
#İYİ Parti
7 yıl önce