|

İlk hatam son hatam olur

İzmir Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Türkiye'nin ilk ve tek kadın bomba imha uzmanı D.K, kendi kilosunun yarısından fazla ağırlıktaki görev üniformasıyla tehlikeden tehlikeye atılıyor. Görevinin hem büyük bir gurur hem de büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen D.K, "Mesleğimizde hataya yer yok. İlk hata son hata çünkü bombanın telafisi yoktur" diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 01:31 - 24/01/2017 Salı
AA

İzmir Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görevli Türkiye'nin tek rütbeli kadın bomba imha uzmanı D.K, kendi kilosunun yarısından fazla ağırlıktaki görev üniformasıyla tehlikeden tehlikeye koşuyor.



TİTİZLİKLE ÇALIŞIYOR


Göreve çağrıldığında giydiği 45 kilogram ağırlığındaki özel elbisenin içinde dünyaya ile bağlantısını adeta kesip ay yüzeyinde yürüyen astronotlar gibi ağır ağır şüpheli paketlere yaklaşırken ancak görebileceğiniz D.K, Türkiye'nin tek rütbeli kadın bomba imha uzmanı olmanın gururunu yaşıyor. Riski en yüksek mesleklerden birini komiser yardımcısı rütbesiyle sürdüren 25 yaşındaki D.K, mesleğini titizlikle icra ediyor.



ŞÜPHELİ PAKET DEĞİL "ŞÜPHELİ BOMBA"


Görevinin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini söyleyen komiser yardımcısı D.K, bomba imha uzmanı olmaya polis akademisinde karar verdiğini ve 3 aylık uzmanlık kursunun ardından göreve başladığını anlattı. Haberlerde ifade edildiği gibi “şüpheli paket"in olmadığını, bu nedenle dozu hiç düşmeyen bir riskle karşı karşıya olduklarını anlatan D.K, “Nerede, ne zaman, nasıl ve neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. herhangi bir ihbar geldiği zaman gideriz, bu şüpheli paket dahi olsa ki bizde şüpheli paket yoktur, şüpheli bomba vardır. Müdahale ederiz" diye konuştu.



RİSK ÇOK YÜKSEK


Mesleğinin risk oranı en yüksek mesleklerden olduğunu hatırlatan D.K, şöyle devam etti: “Mesleğimizde hataya yer yok. İlk hata son hata çünkü bombanın telafisi, affı yoktur. Nitekim bombalı eylemlerde bombanın aktif olması durumunda kalıcı yaralanmalar ve ölümle sonuçlanan durumlar meydana geliyor. Bu sebeple ilk hata son hata bizim ilkemizdir.''


#İzmir
#Bomba imha uzmanı
#Bombalı eylem
7 yıl önce