|

İlk önce GAP konuşuldu

13 yıl sonra ilk kez Ankara dışında, Şanlıurfa'da toplanan Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2016 Salı
Güncelleme: 21:20 - 11/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kurtulmuş, “Bakanlar Kurulu'nda ele aldığımız ilk konu GAP Projesi oldu. GAP sadece ekonomik değil sosyal ve kültürel tarafları da olan bir projedir. Türkiye tarihinin örnek projelerinden biridir. Sona gelinmekte olması gerçekten memnuniyet verici” dedi. Kurtulmuş, “İkinci meselemiz Suriyeli mülteciler konusudur. 2 milyon 749 bin 140… Tam rakamını vermek gerekirse. AFAD marifetiyle bir mülteciler strateji planını hazırlığı yapılmıştır. Suriyelilerin sosyal entegrasyonu konusu üzerinde de durulmuştur... Suriyeliler ile ilgili bir takım projeleri AB fonlarıyla yürütülmesi konusu konuşulmuştur” diye konuştu.



ŞARTLARIMIZ BELLİ


İsrail ile sürdürülen görüşmelere ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş, şunları söyledi:



“İsrail ile anlaşma konusunda Türkiye üç konuyu gündeme getirmiştir. Özür dilenmesi, ambargonun kalkması ve Mavi Marmara şehitlerine tazminat ödenmesi. Bu üç mesele halledilemeden anlaşma olmayacağını hatırlatmak istiyoruz.”





İHMAL ARAŞTIRILIYOR


Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde uğradığı saldırı sonrası öldürülmesinin de toplantıda bilgisinin geldiğini belirten Kurtulmuş, “Kim olursa olsun, cezaevinde birisinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin ne şekilde ihmali kusuru varsa ortaya çıkarılacaktır. Savcılık olaya el koymuştur, Adalet Bakanlığı da derhal bir müfettiş görevlendirmesi yaparak konunun soruşturulması, silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleştirildi, bunlar ortaya çıkarılacaktır” dedi.


#Bakanlar Kurulu
#Numan Kurtulmuş
8 yıl önce