|

İmam 2008’deki ifadeden çıktı

İstanbul’daki jandarma astsubay ve uzman çavuşlardan sorumlu müdür yardımcısı Özgür Birdal’ın isminin, 2008’de önce askeri savcılıkla paylaşıldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 четверг
Güncelleme: 08:21 - 29/03/2018 четверг
Yeni Şafak
​İmam 2008’deki ifadeden çıktı
​İmam 2008’deki ifadeden çıktı

FETÖ’nün İstanbul’daki Jandarma astsubay ve uzman çavuşlardan sorumlu müdür yardımcısı Özgür Birdal’ın kayıtlara 2008 yılında jandarma abisi şeklinde geçtiği ortaya çıktı. O dönem kod isminin ‘Vahdettin’ olduğu belirlenen Özgür Birdal’ın ismini paylaşan kişi ise A.S. isimli eski Jandarma personeli oldu. Eski Uzman çavuş S., bundan 9 sene önce verdiği ifadede FETÖ üyesi TSK personeli ve sorumlu abilerinin ne gibi teknikleri kullandıkları, nasıl gizlendikleri gibi örgütsel mahiyetteki bilgileri Malatya İl Jandarma Alay Komutanlığı ile paylaştı.

KOD ADI VAHDETTİN

Dokuz sene önce resmi kayıtlara geçen ifadede FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Özgür Birdal’ın ismi dikkat çekiyor. A.S. ifadesinde Özgür Birdal’ın kendisinden ne gibi isteklerde bulunduğunu, komutanları nasıl fişlemesi gerektiğine ilişkin çok sayıda ayrıntıyı savcılıkla paylaştı. İşte A.S’nin 2008 yılında FETÖ’nün Jandarma yapılanmasına yönelik verdiği ifadenin ayrıntıları: “2005 yılında Malatya’ya Yazıhan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda iken Özgür Birdal isimli Elazığ’da görev yapan bir öğretmen beni aradı. Bu kişi görüşme esnasında bana, ‘Bölük komutanı nasıl biridir, Alevi olan var mıdır, içki içer, kadın kız ile alakalı olan, ağzı pis olan kişiler olup olmadığını’ sorardı.

#FETÖ
#15 Temmuz
7 лет назад