|

İmamlar Öksüz’ün ekibinden

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe soruşturması kapsamında, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri yapılanması deşifre oldu. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 105 şüpheliden “hususi sorumlu” olduğu tespit edilen 32 kişinin, FETÖ’nün “Hava imamı” firari Adil Öksüz’e bağlı olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 18:49 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin temizlenmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından TSK'daki örgüt mensuplarının önemli bir kısmı tutuklandı ve ihraç edildi. Kripto FETÖ'cüleri deşifre etmek için çalışmalar devam ederken, askerlerle ilgilenen ve talimatları ileten sivil yapılanma için de düğmeye basıldı. Bu kapsamda, geçtiğimiz Çarşamba günü 'hususi sorumlu'ların da aralarında bulunduğu 105 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yapılan operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.



HAVA YAPILANMASI


Savcılığın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ulaşan bir ihbar ve alınan ifadeler üzerine harekete geçtiği öğrenildi. Operasyonun, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik olduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 105 şüpheliden 37'sinin darbe soruşturması kapsamında daha önce tutuklandığı ifade edildi. Geriye kalan 68 şüpheliden 32'sinin sivil, 36'sının ise havacı subay olduğu belirlendi. Sivillerin FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına mensup imamlar olduğu, bu kişilerin de pilotlar üzerinde etkin faaliyet yürüttükleri belirtildi.



9 İMAM YAKALANDI


Operasyon kapsamında şu ana kadar 24 pilot yakalandı. Bu pilotlardan 22'sinin üsteğmen, 2'sini ise yüzbaşı rütbesinde olduğu öğrenildi. Şu ana kadar 32 imamdan 9'u yakalandı. Geriye kalan 23 örgüt imamını yakalama çalışmaları ise sürüyor. Yakalanan imamlardan 6'sının öğretmen, 2'sinin müdür, 1'inin de müdür yardımcısı olduğu belirtildi. Soruşturmada şüpheli olarak yer alan 32 sivilin, örgüt içi hiyerarşik yapılanmada 15 Temmuz gecesi cuntacıların harekat merkezi olarak bilinen Akıncı Hava Üssü'nde darbe girişimini yöneten isimlerden biri olan Adil Öksüz'ün altında konumlandığı kaydedildi.



ŞİRKETTEN SEÇİLDİLER


Emniyete yapılan ihbarda, "Hava Kuvvetleri'nde faaliyet yürüten sivil imamların, Referans İş isimli danışmanlık şirketi üzerinden seçildiği" bilgisi de verildi. Bunun üzerine şirkette arama yapan polis, suç unsuru olduğu değerlendirilen belge ve bilgisayarlara el koydu. Savcılık, FETÖ'ye eleman temin ettiğini değerlendirilen şirketin, kimleri hangi kuruma yerleştirdiğini araştırıyor.



Baldızları sorguda


FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ve Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakılan Adil Öksüz'ün baldızları Belkıs Nur T. (33) ve Seyyide Öznur Y. (19), Sakarya'da adliyeye sevk edildi. Belkıs Nur T'nin 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'da hesabının bulunduğu, FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Üniversitesi mezunu olduğu, Özel Serhat Eğitim Kurumlarında öğretmenlik yaptığı ve eşi Ökkeş T'nin de Ankara'da yürütülen 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu öğrenildi. Seyyide Öznur Y'nin de Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve Özel Fatih Üniversitesinde Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu bildirildi.


#Darbe girişimi
#FETÖ
#Adil Öksüz
8 yıl önce