|

İncirlik’te Bab zirvesi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İncirlik’e gelen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford ile bir araya geldi. Askeri heyetlerin de yer aldığı toplantıda Suriye'deki gelişmeler ele alındı. Org. Akar görüşmenin ardından sınırda görevli birlikleri denetledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:38 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bölgedeki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere önceki gün Adana'ya gitti. Org. Akar, ABD personelinin Noel'ini kutlamak için İncirlik'te bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Org. Joseph Dunford ile de bir görüşme gerçekleştirdi.



DUNFORD'A MÜNBİÇ HATIRLATMASI




İncirlik görüşmesinin, Rusya ve Çin'in Halep'te sağlanmak istenen ateşkesi veto etmesinin ertesinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Halep'te ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin, Rusya ve muhalifleri buluşturduğu gündeme gelmişti. Ancak bu çabalara rağmen ateşkes tesis edilemedi. Edinilen bilgiye göre, Akar-Dunford görüşmesinde Irak ve Suriye'deki gelişmeler ayrıntılı olarak ele alındı. El Bab çevresinde devam eden DEAŞ ile mücadele operasyonu ve uluslararası koalisyonun katkısı gözden geçirildi. PYD'nin Münbiç'i terk etmediği de ABD'li generale bir kez daha hatırlatılarak verilen sözlerin tutulması istendi.


#Hulusi Akar
#Joseph Dunford
#İncirlik
7 yıl önce