|

İngilizce için önce öğretmen!

5. sınıfta zorunlu yabancı dil verilmesi konusunda çalışmalar sürerken, eğitim camiası mevcut sistemde yeterli alt yapının olmadığına dikkat çekiyor. Bununla beraber, öğretmen sayısının da yeterli olmadığı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2017 Cuma
Güncelleme: 01:43 - 30/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
İngilizce için önce öğretmen!
İngilizce için önce öğretmen!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5. sınıf öğrencilerine zorunlu yabancı dil dersi verilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık, gelecek eğitim-öğretim yılında 5. sınıf öğrencilerine sadece dil eğitimi vermek için çalışıyor. Uyguluma, yaklaşık 554 pilot okulda, 50 bin öğrenciyi kapsayacak. Yeni uygulamanın işleyişine karşı ise eğitim camiası köklü değişiklikler yapılması gerektiği görüşünde. Uzmanlar, 5. sınıfların yabancı dil ağırlıklı eğitim almaları konusunda mevcut öğretmen sayısı, müfredat ve fiziksel altyapı gibi birçok hususun kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini aktarıyor. Türkiye’nin yabancı dil öğrenimine ayırdığı süre de OECD ülkelerindeki ortalamanın üstünde yer alıyor. Buna rağmen, Türkiye’nin dil öğretimi konusundaki başarısızlığın nedeni olarak başka sebepler gündeme geliyor. 5. sınıflarda yabancı dil sınıfına geçmek için istihdam edilmesi gereken öğretmen sayısının ise 38 bin civarında olacağı tahmin ediliyor.

Sözleşme ve mülakat uygulaması
devam edecek
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenliğin devam edeceğini söyledi. Yılmaz, “Sağlık Bakanlığında da biliyorsunuz sözleşmeli personel istihdamı başlatıldı. Dolayısıyla böyle bir şeyi kaldırmayı düşünmüyoruz. Sözleşmeli öğretmenlik devam edecek. Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kıstaslar içerisinde mülakat bölümünün yapılması” dedi.

#İngilizce
#Öğretmen
#İsmet Yılmaz
7 yıl önce