|

İnterpol yardım istedi Türk polisi enseledi

Bulgaristan ve Ukrayna İnterpolü sigara, içki bandrolü ve naylon fatura basan çeteyi Türk polisiyle organize yürüttüğü operasyonla çökertti. Küçükçekmece ve Ümraniye'de kurdukları özel matbaaya baskın düzenleyen polis, kolilere gizlenmiş 17 milyon dolarlık sahte bandrol ele geçirdi

Ertan Kılıç
00:00 - 26/09/2008 Cuma
Güncelleme: 02:16 - 26/09/2008 Cuma
Yeni Şafak
İnterpol yardım istedi Türk polisi enseledi
İnterpol yardım istedi Türk polisi enseledi

Bulgaristan ve Ukrayna İnterpol yetkilileri, Türk Polisi'nin yardımıyla sigara ve içki bandrolleri basarak ülkelerini zarara uğratan şebekenin 29 elemanın yakalanmasını sağladı. Zanlılarla birlikte 2 bin 225 tabanca mermisi ele geçirilirken, şebekenin hedefinin 17 milyon dolarlık vurgun olduğu belirlendi. Bulgaristan ve Ukrayna polisinin uzun süredir peşinde koştuğu bandrol çetesinin Türkiye'de olduğunu belirlemesi üzerine Türkiye'den destek isteyen Bulgar ve Ukrayna İnterpolü'ne Türk polisinin olumlu cevap verdi.

Bulgaristan, Ukrayna, Azerbaycan ve Rusya'nın 17 milyon dolarlık zarardan son anda kurtarıldığı öğrenildi. Bulgaristan ve Ukrayna polisinden alınan bilgileri değerlendiren İstanbul Mali Şube ekipleri 6 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda 29 kişi yakalanırken, bu kişilerin 17 milyon 329 adet naylon fatura düzenledikleri, bu fatura, bandrol ve etiketlerin basımını gerçekleştirdikleri 2 büyük matbaada Bulgaristan, Azerbeycan, Ukrayna ve Rusya'ya gönderilmek üzere olan iç çamaşırı kolilerinin içinde zulalanmış olarak bulunduğu öğrenildi.

TÜRK POLİSİNE TEŞEKKÜR

Bulgaristan, Azerbaycan, Ukrayna ve Rusya'da faaliyet gösteren şebekenin günümüze kadar ne kadar vurgun yaptığı belirlenemezken, son olarak 17 milyon dolarlık vurgun yapmak istedikleri öğrenildi. Türk polisinin yaptığı operasyonların ardından 29 kişilik şebekenin yakalanması üzerine, zarara uğrayan ülke yetkililerinin Türk makamlarını arayarak teşekkür ettiği öğrenildi. Yakalanan 29 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlıların gösterdiklere yerlerde 50 adet vergi levhası, 2 adet bilgisayar kasası, 1 adet mor ışık, çok sayıda KDV bildirim beyannamesi ve hologram, 4 adet ruhsatsız tabanca, 2 bin 225 adet fişek ele geçirildi.


Özel matbaa kurmuşlar

Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan ve Rusya'daki bağlantılarını kullanan şebekenin Küçükçekmece ve Ümraniye'de kurdukları özel matbaalarda sahte bandrolleri bastıkları belirlendi. Matbaalarda yapılan incelemelerde, sahte bandrollerin basılması için özel cihazların getirdikleri öğrenildi. Mali polisin yaptığı çalışmalar sonucunda 28 paravan şirket kurdukları ve vergi kaçırarak devleti zarara uğrattıkları belgelendi.



16 yıl önce