|

İş ararken hayat kurtaran Ufuk'a iş ödülü

Amasya'da yaşayan Ufuk Öztürk, iş başvurusuna giderken Yeşilırmak Nehri'ne devrilen otomobildeki anne ile 7 aylık bebeğini suya atlayarak kurtardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:02 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İş ararken hayat kurtaran Ufuk'a iş ödülü
İş ararken hayat kurtaran Ufuk'a iş ödülü

Amasya'da, iş başvurusuna giderken Yeşilırmak Nehri'ne devrilen otomobildeki anne ile 7 aylık bebeğini kurtaran kişi, başvuruda bulunamadığı şirket tarafından işe alındı.



Araç nehre yuvarlandığı sırada suya atlayarak otomobilde bulunan anne ile bebeği Kaan'ı kurtaran Ufuk Öztürk, başvuru yapacağı YEDAŞ tarafından işe yerleştirildi. YEDAŞ Amasya İl Koordinatörü Emin Uğur Asan, Öztürk'ün çok büyük bir fedakarlık ve insanlık örneği gösterdiğini söyledi. Ufuk Öztürk gibi bir “kahraman” ile seve seve çalışacaklarını belirten Asan, “Biz bu doğrultuda onun iş mülakatını olumlu değerlendirdik, YEDAŞ çalışanı olarak işe başlattık. Kendisi topluma ve yeni nesle çok büyük bir örnek oldu, kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Öztürk ise davranışını her insanın göstermesi gerektiğini anlatarak, “Ben insanlık görevimi yaptım, o an kim orada olsa aynı şeyi yapardı. Ben bunu iş için yapmadım, hiç aklıma bile gelmedi böyle bir şey. Aracın ırmağa uçtuğunu görünce hiç tereddüt etmedim ve anne ile bebeğini sudan çıkardım. Bana bu imkanı sağlayan bütün yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.



#Amasya
#Yeşilırmak Nehri
#YEDAŞ
7 yıl önce