|

İsabetli bir karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan’ın milletvekili aday adaylığından vazgeçmesi sonrası MİT Müsteşarlığı’na yeniden atanmasıyla ilgili olarak ‘isabetli bir karar" değerlendirmesinde bulundu. Fidan'ın yeniden atanmasında hukuki engel olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bu nedenle de göreve Sayın Başbakan atamıştır. 3'lü kararnameyle değil’ diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 13/03/2015 Cuma
Güncelleme: 23:01 - 12/03/2015 Perşembe
Diğer
Gündem
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan’ın milletvekili aday adaylığı başvurusunu geri çekmesi ve MİT Müsteşarlığı’na dönmesini “İsabetli bir karar olmuştur” ifadeleriyle değerlendirdi. Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Hakan Fidan’ın milletvekili aday adaylığı için AK Parti’ye yaptığı başvuruyu geri çekmesi ve MİT Müsteşarlığı’na dönmesine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:

HUKUKEN MANİ BİR HAL YOK

“Hakan Bey’in bu görevden istifasıyla ilgili kanaatlerimi daha önce biliyorsunuz, açıklamıştım. İnanıyorum ki şu anda vermiş olduğu karar isabetli bir karar olmuştur. Hukuken tekrar görevine dönmesinde mani bir hal yok. Olmadığı için zaten o göreve Sayın Başbakan atadı, ben atamıyorum. Üçlü kararnameyle değil bu. Sayın MİT Müsteşarı Fidan, bir mani olmadığı için görevine iade edilmiştir.” Erdoğan, bu konuda “hukuken bir boşluk var” diyenlerin incelemeden ve araştırmadan konuştuklarını kaydetti. 

MERKEZLE SONUNU TATLIYA BAĞLADIK

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Görüş ayrılıklarının olmadığı bir yer söz konusu değil" diyen Erdoğan, görüşmede  faiz konusunu özellikle görüştüklerini ve hassasiyetinin yatırımların aksamaması olduğunu vurguladı. Yatırımları teşvik edici tedbirlerin alınması noktasında Merkez Bankasının da işlevinin olacağı düşüncesini de paylaştıklarını vurgulayan Erdoğan, “Sonunu tatlıya bağladık. Temenni ederim ki bundan sonraki süreçte bu vardığımız neticeyi daha sık bir araya gelmek suretiyle sürdürürüz” dedi.

BÜYÜKBURÇ İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Sanatçı Erol Büyükburç’un vefatını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Değerli sanatçımız Erol Büyükburç’un evinde ölü olarak bulunduğuna dair haberi aldık. Bundan dolayı hüznümüz var. Kendisine rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Özellikle de yarınki (bugünkü) bir program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. Nedir, ne değildir... Bu tabii bir adli tıp konusudur. Adli tıp incelemelerini yapacaktır, ondan sonra da bizlere gerekli bilgiler bu konuyla ilgili verilecektir.” Erdoğan, Büyükburç’un vefatı dolayısıyla ayrıca bir başsağlığı mesajı da yayınladı.
#Erdoğan
#MİT
#Janos Ader
9 yıl önce