|

IŞİD'i pişman ettiler

IŞİD denetimindeki Carablus’tan Gaziantep’in Karkamış İlçesi’ndeki sınır karakoluna saldırı düzenlendi. Obüsler derhal saldırıya karşılık verdi. 11 IŞİD mensubu öldürüldü

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 00:18 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Terör örgütü IŞİD, Kilis'in ardından Gaziantep'e de saldırdı. Karkamış ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'nda mevzilenen Fırtına obüsleri Suriye içlerinden tanksavar silahı ve havan topu ile hedef alındı. Saldırıda mevzide bulunan 3 Fırtına obüsünden biri isabet alarak yandı. Karakolun çatısında da küçük çaplı hasar oluşurken havan mermilerinden birkaçı ise karakolun çevresindeki boş araziye düşerek infilak etti. Bölgede görevli askerlerden ölen ya da yaralanan olmadı.



11 TÖRÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Fırtına obüsleri hemen mevzi değiştirerek ateşin açıldığı Cerablus'un Düdülük ve Hunus köylerindeki IŞİD mevzilerini de ateş altına aldı. Obüslerin birbiri ardına attığı toplarla vurulan IŞİD mevzilerinden yükselen yoğun duman Türkiye tarafından da görüldü. Saldırının ardından havan atışı yapan mevzideki IŞİD terör örgütü mensubu 7 terörist ve araç içerisindeki 4 teröristin obüs atışları sonucunda, etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Koalisyona ait F-15 uçakları ve İHA'lar da hemen harekete geçti. Ancak obüslerle imha edilen hedeflerden başka IŞİD unsuruna rastlanmadı.



TANK İDDİASI YALAN


IŞİD'in sosyal medya hedeflerinden ise saldırı anına ait olduğu öne sürülen bir görüntüler yayınlandı. Görüntüler de 3 tankın imha edildiği öne sürüldü. Güvenlik kaynakları ise iddiaların gerçek dışı ve manipülatif olduğunu bildirdi. Fırtına obüslerinin uzaktan tanka benzediği, isabet alan aracın tank değil obüs olduğu belirtildi.



MAHALLE BOŞALTILDI


Saldırı ve birbiri ardına duyulan patlamalar Türkyurdu sakinleri arasında da paniğe neden oldu. Mahalle güvenlik riski nedeniyle boşaltıldı. Jandarma vatandaşlara tebligat yapıp tahliyeyi gerçekleştirdi. Bu sırada Türkyurdu Hudut Karakolu'na çevredeki diğer karakollardan da zırhlı araç ve obüsler sevk edildi.



#Carablus
#Obüsler
8 yıl önce