|

İSPARK ekonomiye 2 milyar kazandırdı

İSPARK, bir gazete yayınlanan kurum hakkındaki usulsüzlük iddialarına yazılı açıklamayla yanıt verdi. İspark'ın 12 yılda Türk ekonomisine 2 milyar lira kazandırdığı belirtilen açıklamada, kurum hakkında yapılan maksatlı yayınlarla ilgili dava açılacağı ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 07:43 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
İSPARK ekonomiye 2 milyar kazandırdı
İSPARK ekonomiye 2 milyar kazandırdı

İstanbul Otopark İşletmeleri AŞ (İSPARK), kurum hakkında bir gazetede yayınlanan usulsüzlük iddialarına bir açıklamayla tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İSPARK, yol üstü, açık ve kapalı olmak üzere toplam 477 otoparktan sadece 14'ünde usulsüzlük tespit edildiğini bildirdi. Açıklamada, İSPARK'ın kuruluşundan bugüne yaklaşık 2 milyar lirayı kayıt dışı çalışanlardan alarak, ekonomiye kazandırdığı vurgulandı. Suistimal olayı basına yansımadan çok önce 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında 21 personelin iş akitlerinin feshedildiği belirtilen açıklamada, yapılan inceleme ve denetimlerde söz konusu olayın ortaya çıkartıldığı, tüm personellerin cihazlarının tekrar gözden geçirildiği dile getirildi.Açıklamada, İSPARK'ın 12 yılda İBB’ye toplamda 483 milyon 452 bin lira ödeme yaptığı belirtilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de bu paranın belirli bir oranını nüfuslarına göre ilçe belediyelerine dağıttığı kaydedildi.

İFTİRALARA DAVA AÇILACAK

Açıklamada kurum içi değişikliklerin bahse konu haber ve içeriğiyle hiçbir ilgisi olmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: " Tüm bu gerçeklere rağmen ilgili gazete tarafından yapılan maksatlı yayınlarla tüm İSPARK çalışanları töhmet altında bırakılmaktadır. 21 kişi tarafından yapıldığı belirlenen suistimal yargıya intikal ettirildiği halde, konuyu saptırarak İSPARK'ı zarara uğratmayı ve çalışanları zan altında bırakmayı amaçlayan bu yayınlarla ilgili sorumlular hakkında maddi ve manevi tazminat davası açılacaktır.”

#İSPARK
#İstanbul
7 yıl önce