|

İsrail’e yeni büyükelçi

Türkiye ile İsrail arasında 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından, ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik temmuz ayının sonunda imzalanan anlaşma uyarınca hazırlıkları sürdürülen iki ülkenin karşılıklı büyükelçi atama kararı hayata geçiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:37 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İsrail'in Eitan Naeh'i Ankara'ya büyükelçi atadığını açıklamasının ardından dün de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kemal Ökem'in Tel Aviv'de göreve başlayacağını duyurdu. İki ülkenin de tecrübeli isimleri görevlendirmesi, ilişkilere verdikleri önem ve hızlı yol alma isteğinin göstergesi olarak yorumlandı.



HIZLI YOL ALMA


Türkiye'nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, Ortadoğu konusunda uzman bir isim. Son olarak Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı olan Ökem, onun öncesinde de Dışişleri'nde Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olarak bölgeyle ilgili politikaların şekillenmesinde görev üstlendi. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh ise Londra'da Büyükelçi Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Siyaset bilimci olan Naeh'in, 1990'lı yıllarda Ankara'da da çeşitli görevler üstlendiği bildirildi.



SIRA BAKAN ZİYARETLERİNDE


Şimdi gözler atılacak adımlara çevrildi. Kısa süre içinde “bakan” düzeyinde ziyaretlerin de yapılacağı belirtiliyor. Türkiye ile İsrail arasında ekonomik ve ticari ilişkileri hızla geliştirmesi beklenen sürecin, başta doğalgaz olmak üzere enerji işbirliği ve turizm konularında da katkı yapması bekleniyor.


#Mavi Marmara
#Eitan Naeh
#Dış Politika
7 yıl önce