|

İstanbul semalarında balon paniği

İstanbul semalarında 'R' harfi taşıyan balon paniğe neden oldu. Pilotun, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ni, "Kırmızı bir balona bağlı metal R harfi taşıyan 11 bin 300 feet'te bir cisim yanımızdan geçti. Çok tehlikeli bir şekilde" bilgilendirmesi üzerine balonun yerinin tespit edilmesi için harekete geçildi.

Yeni Şafak
17:19 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:27 - 29/07/2017 Cumartesi
Diğer
İstanbul semalarında 'R' harfi taşıyan balon paniğe neden oldu.
İstanbul semalarında 'R' harfi taşıyan balon paniğe neden oldu.
İstanbul
hava saha sahasında R harfi taşıyan cisim haraketliliği yaşandı. Türk Hava Yolları'nın Merzifon-İstanbul seferini yapan uçağının pilotu, 3 bin 400 metrede bir balonla karşılaştı. Pilotun, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ni, "Kırmızı bir balona bağlı metal R harfi taşıyan 11 bin 300 feet'te bir cisim yanımızdan geçti. Çok tehlikeli bir şekilde" anonsu dikkat çekti. Pilotların raporu üzerine hava trafik kontrolörleri diğer uçakların pilotlarını da dikkatli olmaları konusunda uyardı. Diğer pilotlar da balonun tehlikeye yol açmaması adına yerini öğrenmeye çalıştı.
Balon, drone, dilek feneri gibi cisimler tehlike arz ediyor

Uçakların iniş ve kalkış yaptığı güzergahlarda pilotlar zaman zaman gördükleri dilek feneri, balon,drone gibi nesneleri tehlikeye yol açmaması için hemen hava trafik merkezini bilgilendiriyorlar.

Habertürk'ün haberine göre bugün saat 14:03'de de Türk Hava Yolları'nın Merzifon İstanbul seferini yapan bir uçağın pilotu ile Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontol Merkezi'nde görev yapan bir kontrolör arasında geçen balon diyaloğu dikkat çekti. Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşan Boeing 737-900 tipi TK2855 sefer sayılı THY'nin Merzifon uçağının pilotu, Pendik üzerinde 3 bin 300 metre yükseklikte bulunduğunda yanından tehlikeli bir şekilde balon geçti.

#THY
7 yıl önce