|

İstanbul’da 107 kg yağış

İstanbul'da iş çıkışı bastıran sağanak, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Metre kareye 107 kg. yağış düşen Çatalca'da ev ve çiftlikler sular altında kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2017 Thursday
Güncelleme: 00:15 - 26/10/2017 Thursday
Yeni Şafak
​İstanbul’da etkili olan sağanak, Çatalca Terkos civarında gün içinde metrekareye 107 kilogram yağış bıraktı.
​İstanbul’da etkili olan sağanak, Çatalca Terkos civarında gün içinde metrekareye 107 kilogram yağış bıraktı.

İstanbul’da etkili olan sağanak, Çatalca Terkos civarında gün içinde metrekareye 107 kilogram yağış bıraktı. Yağış nedeniyle Karamandere Deresi’nin taşması sonucu bir mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin çalışma sonrası açılan yol tekrar ulaşıma açılırken, çok sayıda ev, ahır ve çiftlik sular altında kaldı. Şehir merkezinde ise akşam saatlerinde başlayan yağmur havanın kararmasıyla şiddetini artırdı. İş çıkış saatine denk gelen yağmurdan bazı vatandaşlar şemsiye yardımıyla korunurken, kısa süre içerisinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Taksim’de aniden bastıran yağmurla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle şemsiyeler havada uçuştu.

YOLDA MAHSUR KALDILAR

Çatalca’daki yağış özellikle Karadeniz’e kıyısı olan Yalıköy, Karacaköy Belgrad, Ormanlı ve daha sonra Karamandere’de etkili oldu. Sağanakla yükselen dere suları nedeniyle birçok vatandaş araçları içerisinde yolda mahsur kaldı. İşçileri taşıyan servis ise bir traktör yardımı ile çekildi. Evlerinde mahsur kalan 13 kişi ise Karayolları ekipleri tarafından tahliye edildi. Arnavutköy’de bir kişi Sazlıbosna Barajı’na balık tutmaya gittikten sonra aniden bastıran yağmur sebebiyle çıktığı toprak yolda mahsur kaldı.

#İstanbul
#Yağmur
7 years ago