|

İstanbul'da 2 DEAŞ'lı canlı bomba yakalandı

Suriye'ye gitmeye hazırlandıkları belirlenen 2 DEAŞ'lı canlı bomba, İstanbul'da yapılan operasyonda yakalandı. 'Bunyod' ve 'Zubeyr' kod adlı iki terörist, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak
17:58 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 14:30 - 23/11/2016 Çarşamba
DHA

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda, 20 Ekim Perşembe günü 'Bunyod' ve 'Zubeyr' kod adlı 2 DEAŞ'lı canlı bombanın yurda giriş yaptığını İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerine bildirdi. TEM ekipleri yaptığı teknik ve fiziki takiple, şüphelilerin kaldıkları adresleri belirleyerek 23 Ekim Pazar günü Pendik, Tuzla Maltepe'de bulunan adreslere baskın düzenledi.



Yapılan operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın canlı bomba listesine isimlerini yazdırıp yurda giren Özbekistan uyruklu 'Bunyod' kod adlı Aziz Jon Bekraev ile Türkmenistan uyruklu 'Zubeyr' kod adlı Nevruz Ravud Kasımov'u gözaltına aldı. Saldırı için kendilerine yardım etmek amacıyla yurda girdiği iddia edilen Azerbaycan uyruklu R.I.(32) ve O.M.(26), Özbekistan uyruklu B.M.(26) ve T.H.(29) ve N.İ.(32) de bir başka adreste yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda dijital bellekler ele geçirildi.



Saldırı planları bulundu


2'si canlı bomba toplam 7 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin DEAŞ adına Suriye'deki savaş bölgelerinde bulundukları tespit edildi. Bilişim uzmanı ekipleri ele geçirilen dijital belleklerde yaptığı incelemede canlı bombaların saldırı hedeflerine ilişkin bilgilere ulaştı.



2'si tutuklandı, 5'i adli kontrolle serbest


Canlı bombalar ve DEAŞ'ın lojistik ve eleman temini kısmında canlı bombalara yardımcı oldukları iddia edilen 5 şüpheli emniyetteki işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edildi. Özbekistan uyruklu 'Bunyod' kod adlı Aziz Jon Bekraev ile Tacikistan uyruklu 'Zubeyr' kod adlı Nevruz Ravud Kasımov çıkartıldıkları mahkemede tutuklanırken, Azerbaycan uyruklu R.I.(32) ve O.M.(26), Özbekistan uyruklu B.M.(26) ve T.H.(29) ile N.İ.(32) hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.












#İstanbul
#DEAŞ
#Canlı bomba
7 yıl önce