|

İstanbul'da adliye ve cezaevi operasyonu

FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul'da bulunan Çağlayan Adalet Sarayı, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece adliyeleri ve Silivri, Metris ve Bakırköy cezaevlerinde operasyon başlatıldı. Çok sayıda gözaltı kararı bulunuyor.

Yeni Şafak
09:16 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 11:50 - 30/09/2016 Cuma
IHA
ARŞİV- Operasyon kapsamında polis ekipleri Çağlayan Adalet Sarayı'na geldi.
ARŞİV- Operasyon kapsamında polis ekipleri Çağlayan Adalet Sarayı'na geldi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli 83 kişi hakkında FETÖ-PDY soruşturması kapsamında gözaltına kararın alınmasının ardından bu sabah saatlerinde üç adliyede operasyon başlatıldı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Çağlayan Adalet Sarayı, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ve bu adliyelere operasyon düzenlendiği bildirildi.



75 infaz koruma memuru

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ'nün cezaevi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında da Silivri, Metris ve Bakırköy cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan 75 infaz koruma memuru ve bazı çalışanlar hakkında gözaltı kararı alındı.



#İstanbul Adalet Sarayı
#Çağlayan
#FETÖ
8 yıl önce