|

İstanbul'da buzlanmaya dikkat

İstanbul'u dün akşamdan itibaren etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle çalışmalarını sürdüren ekipler, 425 kameradan şehri izleyerek olumsuzluklara anında müdahale ediyor.

Yeni Şafak
11:28 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 09:29 - 30/12/2014 Salı
AA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, 4 bin 815 personel ile 1028 araç ve iş makinesiyle çalışmalarını yürüten ekipler, vardiyalı görev yapıyor.


Kar yağışı nedeniyle gündüz 1605 personel görev başında bulunurken, olumsuz bir durum yaşanması halinde tam kadro çalışılacak.


Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) görev yapan ekipler, belirli bölgelere yerleştirilen 425 kamerayla kenti izleyerek olumsuz durumları tespit ediyor. Görevliler, trafik yoğunluğu ve kar yağışının yaşandığı yerlerde, müdahale gereken durumlarda bölgedeki ekipleri uyarıyor.


Ana arterler, sokaklar ve kritik noktalarda hazır bekletilen ekipler de olumsuzluklara anında müdahale ediyor.


Buzlanma durumlarında telefon mesajıyla uyarı 


Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen Buzlanma Erken Uyarı Sistemi ile de buzlanma noktaları 3 saat önceden takip ediliyor.


Bu sistemde sahada çalışan yetkili personelin cep telefonuna gelen mesajla buzlanma yaşanan yerlere hemen müdahale edilerek, küreme ve tuzlama çalışması yapılıyor.


Kenti 9 bölgeye ayırarak çalışmalarını yürüten ekipler, kritik kavşaklarda bekletilen kurtarıcılarla yolda kalmalar ve kazalara karşı önlem alıyor.


Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle AKOM'da İSKİ, İETT, İGDAŞ, İSFALT, BEDAŞ ve AYEDAŞ ile Zabıta Daire Başkanlığı, Trafik Müdürlüğü, Sağlık Daire Başkanlığı, Beyaz Masa, Karayolları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de görev yapıyor.


AKOM'da bulunan basın mensupları da Medya Gözlem Odası'ndaki ekranlardan kentteki durumu izleyebiliyor.
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#AKOM
#kar yağışı
9 yıl önce