|

İstanbul'da kar bitti derken geri geliyor

İstanbul'da kar yağışı bugün kenti terk ediyor ancak yağış pazar gününe kadar aralıklarla devam edecek.

Yeni Şafak
12:15 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 15:57 - 19/01/2016 Salı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Meteoroloji Biriminin hava tahmin verilerine göre, İstanbul'da pazar gecesi başlayan yoğun kar, bugün kenti terk edecek.



Kar yağışının aralıklarla pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.



Yollara 6 bin 298 ton tuz döküldü


AKOM'dan alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için çalışmalarını sürdürüyor.



Karla mücadele çalışmaları kapsamında, bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağzında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yaptı.



Ekipler, yolları açık tutmak için dün gün boyunca 6 bin 298 ton tuz ve 47 ton solüsyon kullandı.



Ayrıca Lojistik Destek Merkezine bağlı mobil büfeler, İstanbul'un muhtelif meydanlarında ve özellikle trafiğin yoğun olduğu noktalar başta olmak üzere toplam 11 noktada konuşlandırılarak vatandaşlara sıcak çorba, çay ve salep ikram edildi.



Bu arada, Zeytinburnu Spor Kompleksinde bugün itibarıyla 622 kişi misafir ediliyor. Vatandaşların her türlü ihtiyacı karşılanıyor.



SOĞUK VE KAR UYARISI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yarın yeni bir yağışlı havanın ve cuma gününden itibaren soğuk havanın etkisine girmesinin beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, soğuk ve genellikle kar yağışlı sistemin hafta sonunda da yurdun kıyı Ege ile Marmara'nın batısı dışında tamamında etkili olmaya devam edeceğinin tahmin edildiği bildirildi.



Meteoroloji'nin açıklamasında ayrıca yarın ve perşembe günü batı bölgelerden başlayarak artacak olan hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar azalacağının beklendiği ifade edildi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada halen yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın; yarın da doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk etmesinin beklendiği belirtildi.



Açıklamada yurdun güneybatı kesimlerinin yarın öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin ve kıyı Ege'nin yağmurlu, İç Ege ile Göller Yöresinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.



Meteoroloji'nin perşembe ve cuma günleri için yaptığı hava tahminiyse şöyle:


"Perşembe günü güneybatıdan itibaren yurdumuzu etkileyen yağışlı sistemin Ege, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlara neden olması bekleniyor. Yağışların Muğla ve Antalya illerimizde kuvvetli olmak üzere kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.



Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cuma günü Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor"








#akom
#İstanbul
#kar yağışı
8 yıl önce