|

İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Meteorolojinin tahminlerine göre kentte kar yağışının, bugün ve yarın etkili olması bekleniyor. Öte yandan Türk Hava Yolları, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları çıkışlı 338 seferin iptal edildiğini duyurdu. Özel havayolu şirketleri ise 140 uçuşu iptal etti.

Yeni Şafak
08:18 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:36 - 26/01/2017 Perşembe
İstanbul'da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı.
İstanbul'da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

İstanbul'da kar yağışının, bugün ve yarın etkili olması bekleniyor.


Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte devam eden kar yağışı, yarın öğle saatlerinden hafifleyecek, cumartesi günü ise aralıklarla devam edecek.



Yağışın, cumartesi akşama doğru etkisini yitireceği tahmin ediliyor.



İstanbul'da sıcaklığın bugün ve yarın gece eksi 2, gündüz ise 1-2 derece dolayında olması bekleniyor. Ayrıca bugün ve yarın kuzey yönlerden fırtınamsı rüzgar etkili olacak.



Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kar yağışı nedeniyle 7 bin personel, bin 347 araç ve iş makinesiyle, 9 bölgede 3 vardiya halinde görev yapıyor. Yol Bakım Daire Başkanlığı Kışla Mücadele ekipleri de dünden itibaren belirlenen güzergahlarda konuşlandırıldı.



Çalışmalar, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) oluşturulan kriz masasından yönetiliyor.



Kriz masası ekipleri, merkezdeki ekranlardan tüm kenti takip ederek olası aksaklıklara anında müdahale ediyor.



AKOM'dan uyarı


AKOM'dan alınan bilgilere göre, İstanbul başta olmak üzere yurdumuz Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. AKOM, "Kar yağışının olduğu Perşembe-Cuma arası toplu taşımayı kullanın" uyarısında bulundu.



İstanbul genelinde Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de aralıklarla yağması beklenen kar yağışı şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde 15, sahil kesimlerinde ise 5-10 santimetre arasında bir kalınlığa ulaşacak.








Bugün hava nasıl olacak?


Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya ile Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz kıyıları, Güney Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun il genelinde, akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin il genelinde zaman zaman yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetlice (30-50 Km/sa), Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde esecek.



  • Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara:
    Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 0
  • İstanbul:
    Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2
  • İzmir:
    Parçalı ve çok bulutlu 7
  • Adana:
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
  • Antalya:
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15
  • Samsun:
    Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
  • Trabzon:
    Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların iç kesimleri ile zamanla il genelinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 5
  • Erzurum:
    Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1
  • Diyarbakır:
    Çok bulutlu ve aralıklı yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8
467 sefer iptal


Türk Hava Yolları (THY), Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarında beklenen olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle bugün ve yarın planlanan 338 tarifeli seferin yapılamayacağını bildirdi.



THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda bugün, gidiş ve dönüş olmak üzere toplamda 156 seferin iptal edildiği belirtildi.



Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün gidiş ve dönüşlü 36 seferin yapılamayacağı aktarılan açıklamada, "27 Ocak 2017 tarihinde ise İstanbul Atatürk Havalimanı için 110, Sabiha Gökçen Havalimanı için 36 sefer iptali planlanmıştır. 338 seferimizin iptali nedeniyle yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşları ile ilgili son durumu 'www.thy.com' adresinden veya '4440849' numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" ifadelerine yer verildi.



Öte yandan birçok havayolu şirketi de çok sayıda seferini iptal etti. Havayolu şirketleri iptal olan seferlerini resmi internet sitelerinden duyurdu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Pegasus 26-27 Ocak tarihlerinde toplam 112 iç ve dış hat seferini iptal ederken, Atlasglobal Havayolları ise iptal olan sefer sayının iç ve dış hat olmak üzere toplam 22, Onur Havayolları ise 6 olarak gerçekleştiğini duyurdu.



  • Karayollarında son durum
  • Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, kış mevsi̇mi̇ dolayısıyla yola çıkacak sürücüleri̇n araçlarında kış lasti̇kleri̇nin takılı olması, mutlaka zi̇nci̇r, takoz, çekme halatı bulundurmaları, araç taki̇p mesafeleri̇ni̇ artırmaları, hızlarını azaltmaları, trafi̇k i̇şaret ve i̇şaretçi̇leri̇ne uymaları, şeri̇t i̇hlali yapmamaları, buzlanma ve si̇ste di̇kkatli̇ olmaları gerekiyor.
  • Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tünelinin elektromekanik sistemleri yapılacağından, Kastamonu-Ilgaz istikametindeki tüpün sol şeridi, 31 Ocak'a kadar saat 08.00 ile 19.00 arasında trafiğe kapatılacak. Ulaşım, belirtilen tarih ve saatlerde tek şeritten sağlanacak.
  • Tirebolu-Torul yolunun 4-13. kilometrelerindeki Günyüzü-1, Günyüzü-2, Elceğiz ve Taşlıca tünellerinde yapılacak bakım-onarım çalışmaları nedeniyle 30 Ocak'a kadar 08.00-17.00 saatlerinde ulaşım, tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanacak.
#hava durumu
#karayolları son durum
#sefer iptali
7 yıl önce