|

İstanbullulara yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Batı Akdeniz ile Kocaeli, Sakarya, İstanbul'un doğu kesimleri Denizli, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar çevreleri ve Kütahya'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yeni Şafak
11:06 - 12/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:48 - 12/12/2015 Cumartesi
IHA

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta ve Burdur'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:



Ankara: Parçalı bulutlu 8



İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimi hafif yağmurlu 12



İzmir: Çok bulutlu 13



Adana: Parçalı ve az bulutlu 19



Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15



Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu 12



Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu 13



Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -1



Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 13




#istanbul
#hava durumu
#bugün hava nasıl olacak
8 yıl önce