|

İtalyan kanalında Türkiye'yi karaladılar

Hakan Şükür ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türkiye'yi karalama kampanyasına İtalyan kanalında devam etti. Demirtaş programda Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü olmadığını söylerken, Hakan Şükür de her sektöre yönelik baskı olduğunu iddia etti.

Yeni Şafak
08:01 - 23/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:07 - 23/04/2016 Cumartesi
Diğer

İtalyan devlet kanalı RAI 3'te dün akşam yaklaşık 2 buçuk saat süren "L'Erba dei Vicini (Komşunun Çimi)" adlı programda, İtalya ve Türkiye arasındaki benzerlikler ya da üstünlükler ele alındı.



Bu kapsamda spor alanında İtalyanların yakından tanıdığı, Torino, Inter ve Parma takımlarında oynamış olan Hakan Şükür de bir video bağlantı ile programa konuk oldu.



Severgnini'nin "İstediğiniz zaman Türkiye'ye dönebilir misiniz?" sorusuna Şükür "Türkiye'deki problemleri anlatmak bir programa sığmaz" diye karşılık verdi. Şükür şöyle devam etti: "Türkiye'de birçok alanda özgürlük sorunu olduğu gibi sporda da var. Her sektöre yönelik baskı var. Ben bu nedenle istediklerimi yapabilmek için buraya geldim. Evet o tweetleri attım ve bu iletilerinizden dolayı Türkiye'de farklı yorumlar çıkartılıp, mahkemelere de düşebiliyorsunuz. Bu nedenle buraya gelmeye karar verdim. Burada hem kendimi geliştiriyorum hem de sportif projelerimi hayata geçirmek için çalışıyorum."



Demirtaş da Türkiye'yi şikayet etti


Hakan Şükür'den sonra HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da programın konuğu oldu.



İtalya ve Türkiye arasındaki benzerlikler ya da üstünlüklerin ele alındığı program için Milano'ya giden Demirtaş, yaklaşık 8 dakika boyunca soruları yanıtladı.



Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu, ancak yönetim ve demokrasi sorunu yaşandığını iddia eden Demirtaş, "Biz bunların olması gerektiği gibi olması için mücadele veriyoruz. Biz kurumsallaştırılmış bir demokrasi istiyoruz ve bunu başaracağımıza güçlü bir şekilde inanıyoruz" diye konuştu. Demirtaş ayrıca programın sunucusuna Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü olmadığını söyledi.


#İtalya
#RAI 3
#Hakan Şükür
#Selahattin Demirtaş
8 yıl önce