|

İtirafçı koğuştan çıkıyor

İtirafçı olmak isteyen ancak cezaevindeki diğer sanıkların baskısı nedeniyle ifade vermekten çekinen FETÖ üyeleri, 'koğuş' sistemindeki hapishanelerden alınarak 'özel odalı' yapılara nakledilecek. Konuya ilişkin detayı Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:53 - 9/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Akif Celalettin Şimşek
Akif Celalettin Şimşek

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyareti sırasında konuşan Şimşek, FETÖ/PDY'den tutuklu bulunan kişilerden bazılarının cezaevinde itirafçı olmak istedikleri ancak koğuşta kendilerinden daha üst düzey kişiler tarafından engellendikleri bilgisini verdi.



İtirafçı sayısının artması için koğuş sisteminden oda sistemine geçileceğini belirten Şimşek, bunun için Manisa'da da bin kişilik oda sisteminde cezaevi inşa edileceğini kaydetti. Yeni cezaevi için yer aradıklarını belirten Şimşek şunları söyledi:



İSTİHBARATINI ALDIK


“Bu insanlar gelip bazı şeyleri bize anlatmak istiyorlar. Ama koğuşlardakiler tarafından engelleniyorlar. Biz bunların istihbaratını aldık. Adalet Bakanlığı da 'itirafçı sayısı artsın' diye koğuş sisteminden oda sistemine geçilecek cezaevleri düşünüyor. Bunlardan bir tanesi de Manisa'da yapılacak. Yaklaşık 1000 kişi kapasiteli olacak. Hem belediye hem de Hazine arazilerinden yer bulma arayışı içindeyiz.”


#FETÖ
#Manisa
7 yıl önce