|

İTÜ’ye FETÖ baskını

FETÖ’nün akademik yapılanmasına bir darbe daha geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yapılan operasyonda 27 akademisyen gözaltına alındı. Dosyanın firarileri arasında TÜBİTAK’ta FETÖ kadrosunu kuran ByLock’çu Prof. Murat Aydın ve ordudan atılan bir subayın okutman eşi de var

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:35 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün üniversitelerdeki yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma bu kez İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) uzandı. İTÜ'deki FETÖ üyelerine yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 37 akademisyenden 27'si yakalandı. İstanbul'la birlikte Samsun, Aydın, Manisa, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Trabzon ve Ankara'da 37 adrese eşzamanlı baskınlar yapıldı. Gözaltındaki 27 zanlı arasında 2 doçent, 2 yardımcı doçent ve 10 araştırma görevlisi bulunuyor. 4 ismin firari olduğunun kesinleştiği, diğer şüphelilere yönelik yakalama çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi. Adreslerde ele geçirilen belge ve dijital malzemelere el konuldu.



SIZINTI KAYNAĞI KAÇMIŞ


Yakalama listesinde ismi olan ve firari olduğu belirlenen Prof. Dr. Murat Aydın'ın, FETÖ'nün TÜBİTAK'a sızmasında başrolü oynadığı belirtiliyor. Sahte rapor ve sahte diplomalarla en az 200 FETÖ'cünün işe alınmasına aracılık ettiği belirlenen Aydın, 15 Temmuz sonrası Kanada'ya kaçmıştı. İTÜ yönetimi de bir süredir ortada görünmeyen Aydın ile iş ilişkisini kesmişti. Aydın'ın ByLock kullanıcıları arasında olduğu öğrenildi.



KOCASI NATO SUBAYI


Firari isimlerden biri ise İTÜ'de 'okutman' olarak çalışan Kübra Çınar. Doğum izni alarak İngiltere'ye kaçan Kübra Çınar'ı üniversitenin geri çağırdığı, fakat kadının istifa dilekçesi gönderdiği kaydedildi. İstifa kâğıdını üniversite yönetiminin kabul etmediği belirtilirken, bunun nedeni henüz tespit edilemedi. Kübra Çınar'ın kocasının da TSK'dan KHK ile ihraç edilen subaylardan S. Çınar olduğu belirlendi. FETÖ'cü subayın bir süre önce NATO bünyesinde İngiltere'de görev yaptığı anlaşıldı. Aynı soruşturmada Aydın'da yakalanan araştırma görevlisi Volkan Çakır'ın evinden ise örgüt içindeki sembollerden '1 dolar'lık banknot çıktı.



#FETÖ
#TÜBİTAK
7 yıl önce