|

İzmir’i kana bulayacaktı

İzmir'de 14 kg A4 plastik patlayıcı ile yakalanan PKK'lı G.S'nin polis ve askeri lojmanlara saldırı hazırlığında olduğu belirlendi. Kuzey Irak'tan 5 gün önce gelen teröristle birlikte 10 kişi sorguda.

Yeni Şafak
04:00 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 21:53 - 2/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir minibüste çantasında 14 kilo A4 plastik patlayıcı ile yakalanan G.S.'nin polis ve askeri lojmanlarına eyleme giderken önlendiği ileri sürüldü. İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı istihbari çalışmalar sırasında İzmir'e yüklü miktarda patlayıcının getirileceği ve eylem yapılacağı bilgisine ulaştı.



KUZEY IRAK'TA EĞİTİLDİ


Polis yaptığı araştırma sonucu, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye 5 gün önce giriş yapan G.S.'nin İzmir'e yüklü miktarda patlayıcı ile otobüsle geldiğini tespit edildi. 5 yıl boyunca terör örgütü PKK'nın kırsaldaki kamplarında yaşayan G.S.'yi takibe alan polis ekipleri, G.S.'nin 2010'da terör örgütü PKK'ya katıldığını belirledi.



HEDEF ASKERİ LOJMANLAR


Sorgu için emniyete götürülen G.S.'nin İzmir'de askeri ve polis lojmanları gibi yerlerde eylem yapmak için gönderildiği ileri sürüldü. Polis G.S.'yi engellememesi halinde bombayı askeri ya da polis lojmanlarında patlatacağı iddia edildi.



KEŞİF YAPIYORDU


G.S.'nin sorgusunda soruları yanıtsız bıraktığı bildirilirken, Suriye'de IŞİD'e karşı savaştığı ileri sürüldü. G.S.'nin bir kaç gündür İzmir'de bir evde tek başına kaldığı ve keşif de yaptığı iddia edildi. Emniyetteki işlemleri devam eden G.S.'nin daha sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.



BOMBAYI ALINCA YAKALANDI


G.S.'nin verem hastası olduğu ve bu nedenle İzmir'e canlı bomba olarak gönderildiği iddi edildi. Polisin takip ettiği G.S.'yi patlayıcıyı temin etmesinin ardından yakalandığı belirtildi. Öte yandan olayla ilgili bazı adreslere operasyonlarda 9 kişi daha gözaltına alındı.



UZAKTAN CEPLE PATLATACAKTI


PKK'lı teröristin çantasından patlayıcıyla birlikte cep telefonu ile uzaktan ateşleme için ayarlanmış düzenek çıktı.



#Kuzey Irak
#izmir
#bomba paniği
9 yıl önce