|

İzmit Ar-Ge’siyle dünyaya ihracat

Lastik üreticisi Brisa, bir yandan Aksaray’daki ikinci fabrika yatırımlarına devam ederken bir yandan da İzmit fabrikasında belgelendirilen Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçiriyor. Küresel pazara son 5 yılda 1,5 milyar lira değerinde ürün ihraç eden Brisa; yıl sonu ihracat hedefini 180 milyon dolar olarak açıkladı. Şirket bu yıl da Ar-Ge’ye 22 milyon lira ayırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:26 - 11/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
İzmit Ar-Ge’siyle dünyaya ihracat
İzmit Ar-Ge’siyle dünyaya ihracat

Son 5 yılda uluslararası pazara 1,5 milyar lira değerinde ürün ihraç eden Brisa, katma değerli ürün geliştirme ve üretme faaliyetlerine ivme kazandırmak üzere İzmit fabrikası içerisinde belgelendirilen bir Ar-Ge Merkezi kurduğunu duyurdu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşviki ile hayata geçirilen Brisa Ar-Ge Merkezi’nin duyurusu Brisa Genel Müdürü Cevdet Alemdar’ın ev sahipliğinde dün Sabancı Center’da yapıldı.

YERLİLİĞİNİ ARTTIRACAK

Brisa, belgelendirilen Ar-Ge Merkezi ile birlikte uluslararası rekabet gücünü artıracak yenilikçi süreç ve geliştirme teknolojileriyle ihracatını güçlendirecek. Belgelendirilen Ar-Ge Merkezi ile Brisa, yüzde 94 olan yerli üretim oranını artıracak ve ihracatına ivme kazandıracak. Ar-Ge Merkezi, şirketin Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni nesil üretim anlayışıyla, toplam 300 milyon dolar yatırımla kurmakta olduğu ikinci fabrikasına da hizmet edecek.

AR-GE’YE 3 YILDA 50 MİLYON

Brisa Ar-Ge'ye son üç yılda yaklaşık 50 milyon lira yatırım gerçekleştirdi. Alemdar, “Bizden başka herhangi bir üreticide olmayan özel karışım teknolojisine 17 milyon dolar yatırım yaparak, otomotiv firmalarına dünya standartlarında lastik geliştiriyoruz” şeklinde konuştu. Bu yıl Ar-Ge'ye 22 milyon lira yatırım yapacaklarını söyleyen Alemdar, yılsonunda 180 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirtti. Alemdar, "sözlerine devam etti; “Bugün Lassa markamızı 70 ülkede araç sahiplerine sunuyoruz. 2017 yılı sonunda ihracatımız yaklaşık 5 milyon adede ulaşacak. Çin’e özel lastik geliştirdik. Brisa Ar-Ge Merkezinde, Türk mühendislerinin tasarladığı ürünlerle ihracatta vites büyütüyoruz” dedi.


Lassa körfeze yöneldi

Ar-Ge merkezlerinde 90 mühendisin çalıştığı bilgisini veren Cevdet Alemdar, bunlardan 3 tanesinin Japon olduğunu ve global ortakları Bridgestone’un çalışmalarını aktardığını kaydetti. Yerli markaları Lassa hakkında da bilgi veren Alemdar sözlerine şöyle devam etti: “Lassa, son iki yılda Avrupa’da kış lastikleri ve performans ürünleri segmentinde pazarın üzerinde bir performans gösterdi. Lassa'nın globalde 580’in üzerinde tabelalı mağazası ile 5 bin noktada pazara sunulan Lassa, yeni Ar-Ge Merkezi’nin yaratacağı katma değer ile birlikte faaliyet gösterdiği ülke sayısını artırmaya odaklanıyor. Körfez başta olmak üzere yeni projelerde yer almaya hazırlanan Brisa, Lassa’nın varlığını derinleştirmeye hazırlanıyor.”

#Körfez
#İzmit
#Lassa
#Cevdet Alemdar
7 yıl önce