|

Kadın doktora dayak

Bursa’da doktor İlknur Çelik, yanlış barkod yazdığı gerekçesiyle hasta yakınlarının saldırısına uğradı, yerlerde sürüklendi. Makaslı saldırgan Tahsin D. tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:41 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Doktorun yerlerde sürüklendiği anlar güvenlik kameralarına böyle yansıdı.
Doktorun yerlerde sürüklendiği anlar güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Doktorlara yönelik şiddetin önü alınamıyor. Bursa’da bir kadın doktor görevi başında dövüldü, yerlerde sürüklendi. Üzücü olay, Kestel Semt Polikliniği Acil Servisi’nde yaşandı. 3 yıldır poliklinikte görevli doktor İlknur Çelik, boğaz ağrısı şikayetiyle gelen Bedriye D.’nin çocuğunu muayene ettikten sonra ilaç tedavisi önerdi. Yanlış barkod yazıldığı için eczaneden ilaç alamayan Bedriye D. eşi Tahsin D. ve bir yakını da yanına alarak hastaneye geri döndü. Doktor İlknur Çelik, bu basit hatanın düzeltilebileceğini söylemesine rağmen hasta yakınlarının hışmından kurtulamadı.


MAKASLI YUMRUKLU SALDIRI

Çocuğun babası Tahsin D., arka cebinden çıkarttığı makasla saldırdı. Yüzüne yumruk atılan doktor, yerlerde sürüklendi. Saldırganlar kaçarken, yaralanan doktor görev yaptığı serviste tedavi altına alındı. Doktorun darp edilmesi ve yerlerde sürüklenmesi saniye saniye kameralara yansıdı. Doktorun şikayeti üzerine harekete geçen Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri saldırgan hasta yakınlarını gözaltına aldı. İlknur Ç.’nin çenesine yumruk atıp makasla saldırdığı iddia edilen hasta yakını Tahsin D. “kasten yaralama ve tehdit” suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ÇOK BÜYÜK TRAVMAYDI

Yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamayan doktor İlknur Çelik, “Acil serviste 3 yıldır görev yapıyorum. Dün öğle saatlerinde basit bir barkod karışıklığı yüzünden hakaret, darp, şiddet ve ölümle tehdide maruz kaldım. Çok büyük bir travmaydı. Umarım meslek aşkımı öldürmeden hekimliğime devam edebilirim” dedi. Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Çelik’i görevi başında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Prof Aşkın, “İncitici, aşağılayıcı, saldırgan şekilde dayak yemesini kabul edemeyiz. Bu olayın her türlü takip edeceğiz. Hukuki yollara başvuracağız” dedi.

#Bursa
#Kadın doktor
7 yıl önce