|

Kafede cephanelik

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki bir çay bahçesinde ortaya çıkan cephanelik görenlere pes dedirtti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'ın verdiği bilgilere göre, güvenlik güçleri Fatihpaşa Mahallesi'nde bulunan çay bahçesindeki ahşap kulübede arama yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 02:10 - 30/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Kulübede 12 Kalaşnikof ve bunlara ait 35 dolu şarjör, 4 bin 24 fişek, 2 roketatar, 15 roketatar sevk motoru, 7 tanksavar mühimmatı, 8 roketatar mühimmatı, 3 el bombası, 38 el yapımı bomba, 57 av tüfeği ve 890 biksi fişeği, biksi fişek mayonları, 12 hücum yeleği, çeşitli kıyafetler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Aksoy ile Taşdan, ele geçirilen PKK mühimmatını bir kapalı spor salonunda basın mensuplarına gösterdi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Örencik mezrasında da vatandaşların ihbarı sonucu yapılan aramada 27 kutu içerisinde 18 bin 900 Kalaşnikof mermisi bulundu.



Polisleri yakma girişimi




Mardin-Kızıltepe'de teröristler tarafından bir üst geçidin altına yerleştirilen patlayıcının Çevik Kuvvet Şubesi'ne ait zırhlı otobüsün geçişi sırasında patlatılması sonucu, 10'u polis 24 kişi yaralandı. İpekyolu üzerindeki üst geçidin altında patlatılan bomba, çevrede bulunan mazot bidonlarının da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Çevredeki binalarda yangına neden olan patlamayla birlikte güvenlik güçleri alarm durumuna geçti. 24 kişiyi yaralayan bomba, üst geçidin bir bölümünü çökertti. Saldırının faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Mardin'in diğer ilçesi Midyat'ta da teröristler Yemişli Jandarma Karakolu'na saldırdı. Teröristlere jandarma personeli ve geçici köy korucuları anında karşılık verdi. PKK'lılarolay yerinden kaçarken, çatışma sırasında bir asker hafif şekilde yaralandı.



Hainler yine şantiye bastı


Van'da terör örgütü PKK mensupları Van-Özalp Karayolu'nda yol yapım çalışması işini yürüten şantiyeyi bastı. Teröristler, buradaki 6 kamyon ve 2 kamyoneti ateşe verdikten sonra kaçtı. Çatak ilçesinde de teröristler Narlı Jandarma Karakolu'na roketatarla saldırıp kaçtı. PKK'lılar ilçede bir baz istasyonuna da zarar verdi.



AK Parti ilçe başkanı kaçırıldı


Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nde PKK'lılar, durdurdukları bir araçta bulunan Ak Parti Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat'ı kaçırdı. Teröristlerin önce aracını yaktıkları Canpolat'a “Biz seni defalarca uyardık uyarılarımıza uymadın ve ilçe başkanlığı yapmaya devam ettin” dedikleri iddia edildi. Güvenlik güçleri, Canpolat'ı bulmak için operasyon başlattı.



Değer miydi!




Kızıltepe'de teröristlerin bombalı saldırısı sonucu gerilen ortam, masum bir çocuğun ölümüyle sonuçlandı. Üst geçidin altındaki patlama sonrası geniş güvenlik önlemi alan polis, olay yeri yakınlarında bir aracı durdurmak istedi. Polislerin 'dur' ihtarına uymayıp hızla yoluna devam eden araca güvenlik güçleri ateş açtı. Yeni bir bombalı saldırı olacağı şüphesiyle açılan ateş, otomobilin sürücü koltuğunda oturan 16 yaşındaki Mazlum Turan'ın ölümüne neden oldu. Babasının arabasını alarak 2 arkadaşıyla ehliyetsiz dolaşan Turan'ın, polise ehliyetsiz yakalanmaktan korkarak kaçtığı öğrenildi. Arabadaki diğer çocuklar yara almazken, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Turan kurtarılamadı.






#Kızıltepe
#cephanelik
#terör
9 yıl önce