|

Kahramanmaraş'ta dolu yağdı

Kahramanmaraş'ta yağan dolu ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kayseri karayolunda bazı noktalarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Yeni Şafak
19:23 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 19:43 - 12/05/2015 Salı
AA

Kahramanmaraş'ta dolu ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.



Kentte bir haftadır etkili olan sıcak hava, yerini yağışa bıraktı. Kent merkezinde yaklaşık 30 dakika etkili olan yağışın ardından yerler beyaza büründü.



Aniden bastıran doluya hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, yol kenarlarındaki durak ve kapalı alanlara kaçarak korunmaya çalıştı.



Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda bazı noktalarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. İtfaiye ve polis ekipleri söz konusu araçlara yardım etti.



Dolu ile başlayan sağanak, bazı bina ve okulların istinat duvarlarının çökmesine neden oldu.



Bölgede hasarlı trafik kazaları da meydana geldi. Trafik ekipleri, ulaşımın aksamaması için sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Gaziantep'te de etkili oldu


Gaziantep'te etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte öğleden sonra başlayan sağanak yağmur, doluyla birlikte etkili olunca hazırlıksız yakalananlara zon anlar yaşattı. Trafik de olumsuz etkilendi. Cadde ve sokaklardakiler, saçakların altına ve pasajlara sığındı. Yağış yaklaşık yarım saat etkili oldu.



Aydın'da sağanak yağmur ve dolu


Öte yandan, Aydın'da aniden bastıran sağanak yağmur, doluyla da birleşince hayatı olumsuz etkiledi. Zemin katlardaki ev ve işyerini su bastı. Kentte öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağmur, doluyla birlikte hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, kapalı alanlara sığındı. Mazgal ve rögarlar tıkandı, yollar suyla dolup taştı. Adnan Menderes Mahallesi, Orta Mahalle ve Kurtuluş Mahallesi'nde zemin kattaki bazı ev ve işyerlerinde su baskınları meydana geldi. Bazı yollarda ise çökmeler oluşurken, otomobiller zarar gördü. Polis ekipleri, çökmenin yaşandığı yollarda önlem alıp sürücüleri dikkatli geçmeleri için uyardı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİ) ekipleri de sokak ve caddelerde biriken suları tahliye etmek için çalışma başlattı. İki gündür kısa süreli etkili olan yağmurda; dün metrekareye 25.5 kilogram, bugün ise 26 kilogram yağmur düştüğü açıklandı.



#dolu
#Yağış
#şiddetli sağanak
#kahramanmaraş
9 yıl önce