|

Kahreden kaza

Çorum’da askeri araçla yolcu minibüsünün çarpışması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Halit Gençer Ankara'da, Uzman Jandarma Çavuş Bilal Ekinci Kayseri'de toprağa verildi. Minibüsteki yolculardan Mehmet Uçak ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:00 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Çorum'da askeri araçla yolcu minibüsünün çarpışması sonucu 2 asker şehit oldu. Minibüsteki yolculardan olan ve yaralanan Mehmet Uçak ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Halit Gencer (23) ile Uzman Jandarma Çavuş Bilal Ekinci (31) Çorum'da düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Çorum-Osmancık karayolu Kırkdilim mevkiindeki maddi hasarlı trafik kazasına müdahale etmek için yola çıkan Laçin İlçe Jandarma Komutanlığına ait askeri aracın, Laçin-Çorum karayolunun 1. kilometresinde İsmail Aydın'ın kullandığı 19 M 4030 plakalı yolcu minibüsü ile çarpışmış, iki asker şehit olurken minibüsteki 14 yolcu yaralanmıştı.



KAYSERİ VE ANKARA'DA DEFNEDİLDİLER


Çorum'da komutanlığın bahçesinde düzenlenen törenin ardından, helikopterle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine, oradan da karayoluyla Sarız'a getirilen Uzman Jandarma Çavuş Bilal Ekinci'nin naaşı, Sarız Merkez Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından ilçeye bağlı Damızlık köyünde toprağa verildi. Ankara'ya getirilen şehit Gencer için ise Yenice Mahallesi Mezarlığı'nda tören düzenlendi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi, toprağa verildi. Şehitlerin ardından gözyaşı döken aileleri sağlık görevlileri ve yakınları teskin etti.



BİR YOLCU HAYATINI KAYBETTİ


Minibüsteki yolculardan olan ve yaralanan Mehmet Uçak (63), tedavi gördüğü Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Emekli maden işçisi olduğu öğrenilen Uçak'ın Oğuzlar ilçesinde yaşadığı, kaza yapan minibüse Çorum'dan ilçeye dönmek için bindiği belirtildi.


#Çorum
#Mehmet Uçak
#Trafik kazası
7 yıl önce