|

Kalbimizdesiniz

Van’da PKK’nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 6 asker memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Muğla’da toprağa verilen Binbaşı Kıvanç Cesur’u 1,5 yaşındaki oğlu Demir Alp uğurladı. Demir Alp, son kez babasının tabutuna dokundu.

Yeni Şafak
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:21 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Şehit askerler için Van'da iki ayrı cenaze törenin düzenlendi. Şehitler, Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, Uzman Çavuş Murat Sarıgül, Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda memleketlerine uğurlandı. Törene katılan şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün eşi Zeynep Sarıgül sinir krizleri geçirdi. Şehidin oğlu Malik Atakan Sarıgül, babasının tabutuna sarılarak ağlarken, kızı gözyaşlarına boğuldu.



ŞEHİTLER İÇİN İKİ TÖREN


İkinci tören ise Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için yapıldı. Törenin ardından Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin cenazesi Amasya'ya, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen'in cenazesi Nevşehir'e ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un cenazesi de uçakla Samsun'a gönderildi.





BABAYA SON DOKUNUŞ


Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur Muğla'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit eşiyle aynı uçakta Muğla'ye gelen Seda Cesur ise 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur'u, görevlilerin isteğine rağmen biran olsun kucağından indirmedi. Sık sık eşinin tabutunu öpen ve fotoğrafını okşayan Seda Cesur, kucağındaki oğluna da babasının fotoğrafını ve tabutunu gösterdi. Yaşananları anlamaya çalışan küçük Demir Alp ise babasının cenazesine ve fotoğrafına dokunup çevresini izledi.





AHLAT ŞEHİDİNİ UĞURLADI


Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün cenazesi, memleketi Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün eşi Zeynep Sarıgül, oğlu Melik Atakan, kızı ve kardeşi Suat Sarıgül ile birlikte tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törene katılan yaklaşık 5 bin kişi tekbir getirip 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.



YÜREĞİ DAYANMADI


Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için memleketi Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Kaygusuz'un cenazesi Ayvacık Merkez Camii'ne getirildi. Törende fenalık geçiren anne Hatun Kaygusuz'a sağlık ekipleri müdahale etti.



Bu benim babam




Cenaze töreni öncesinde şehit binbaşının 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur, tabutun üzerinde bulunan babasının fotoğrafını göstererek, “Bu benim babam" dedi. Anne Feriştah Cesur ise, “Her yerde oğlumun resmi var. Muğla'nın her yerinde asmışlar. Annesinin bir tanesi" dedi.



Çeyizleri öyle kaldı




Uzman Çavuş Emre Türkmen'in cenazesi de memleketi Nevşehir'de toprağa verildi. Tören boyunca şehit Türkmen'in iki hafta önce nikah kıydığı ve 24 Temmuz'da düğün yapacağı eşi Hacer ile annesi Zehra ve babası Emin Türkmen sürekli gözyaşı döktü. Almanya'dan gelen şehidin teyzesi Sevim Aytekin, ''Çeyizleri yığılı kaldı" dedi.





Beni bırakıp gidiyorsun




Van'ın Çaldıran ilçesinde meydana gelen patlamada 5 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin hamile eşi İpek Tıraş, “İbrahim beni bırakıp, nereye gidiyorsun" diyerek feryat etti. Şehit İbrahim Tıraş'ın cenazesi, Nurdağı Hurşit Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Nurdağı Şehitliği'nde defnedildi.



Parkasıyla veda




Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin cenazesi ise Amasya'nın Merzifon ilçesinde defnedildi. Şehit Demirci'nin (31) cenazesi, Merzifon Asker Hastanesi morgundan alınarak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin eşi Songül Demirci eşinin parkasını giyerek cenaze törenine katıldı. Şehidin annesi Nilgün Demirci, “Aslan gibi oğlumu teröre kurban ettiler. Sapasağlam verdim onlara ben. Ne eziyetlerle büyüttüm oğlumu. Bir çocuğuma bakamadılar" diyerek feryat etti.





#Van
#Şehitler
#PKK
#Terör
8 yıl önce