|

Kalpten bir evet

AK Parti, referandum kampanyasını Ankara Arena’da muhteşem bir törenle başlattı. 15 Temmuz şehitlerine dualar ve 16 Nisan için hazırlanan şarkılar eşliğindeki programda Başbakan Yıldırım, milletin cumhurbaşkanlığı sistemine aklıyla da kalbiyle de ‘evet’ diyeceğini söyledi

Yeni Şafak
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 09:29 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Kutuplaşma yok. Akıllara olduğu kadar gönüllere de hitap ederek başaracağız
Kutuplaşma yok. Akıllara olduğu kadar gönüllere de hitap ederek başaracağız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı'nda partililere hitap etti. Yeniliğin zor, reformun meşakkatli olduğunu ancak zor diye, meşakkatli diye, yeniliğe direnenlerin, yenilikten kaçanların, tarih sahnesinden kaybolduğunu belirten Yıldırım, “Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime 'hayır' diyenler ortaya hiçbir eser koyamazlar. Sultan Alparslan, Malazgirt'e gelirken, inanın onun planına 'hayır' diyenler oldu ama o, korkaklara aldırış etmedi ve tarihin akışını değiştirdi" dedi. Selahaddin Eyyubi Kudüs'e giderken ona da 'hayır' diyenler olduğunu ancak kendisinin tarih yazdığını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:



FATİH'E DE 'HAYIR' DEDİLER


“Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'hayır' diyenler oldu ama Fatih, rehaveti, korkaklığı tercih edenlere prim vermeden bir çağı kapatmış, bir çağı açmıştır. İstanbul'u fethetmiştir. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün, Samsun'a giderken ona da karşı çıkanlar oldu, 'hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep birlikte 'hayır' diyordu. O bunların hiçbirine aldırış etmedi, geldi, Anadolu'da yeni bir ruh inşa etti. İstiklalimizi, biz bu yenilik ve değişim ruhuyla elde ettik. Cumhuriyetimizi, bu yenilenme, tazelenme anlayışıyla kurduk ve bugünlere taşıdık."





KORKU YOK KORKUTMAK DA...


“Bizde zorlama yok, bizde tehdit yok. Bizde korku yok ama korkutmak da yok. Bizde kutuplaşma yok, bizde ayrıştırma yok. Biz dilden değil, gönülden, kalpten 'evet' istiyoruz. Bunu da tek tek, tane tane anlatarak, akıllara olduğu kadar kalplere de hitap ederek başaracağız. Biliyorsunuz milletimiz aklıyla diliyle mührüyle olduğu kadar kalbiyle de 'evet' diyecek. Sandığa gittiğinde her bir vatandaşımız, 'Tüm kalbimle evet' diyerek mührü, pusulaya basacak."



ALLAH BİZDEN HESAP SORARDI


“15 Temmuz'da ülkeyi işgale geldiler, Meclis'i bombaladılar, milli iradeyi ortadan kaldırmak istediler, biz 'yıkamazsınız, böldüremezsiniz' dedik. Daha ilk andan itibaren 'bu bir kalkışmadır' dedik. Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren 'ölümüne milletimle' diyerek kahramanca bütün bunların karşısında durdu. Biz onların hayırlarına 'evet' diyerek bugünlere geldik. Eğer korksaydık ve çekilseydik tarih bizden hesap sorardı, millet ve inanın Allah bizden hesap sorardı."



Vesayet tarih olacak


16 Nisan'da oylanacak yeni anayasanın aslında 2007'de başlayan işin tamamlanması olduğunu dile getiren Başbakan, 'hayır' cephesinin başını çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu şu sözlerle eleştirdi: “Bürokratlar kendi aralarında seçince yargı bağımsız, tarafsız oluyor, milletin seçtiği Meclis seçince yargı taraflı oluyor. Ey Kılıçdaroğlu, temsil ettiğin milli iradeyi, siyaseti bu kadar küçümseme. Meclis'i bu kadar aşağılama. Bu Meclis ki gazi Meclis'tir, 15 Temmuz'da aslanlar gibi bombalara karşı koyan Meclis'tir." Yeni sistemin terörün de sonunu getireceğini vurgulayan Yıldırım, “Siz zannediyor musunuz ki PKK, DEAŞ, FETÖ avaz avaz 'hayır' kampanyasını boşuna yapıyor, onlar 'hayır' çıksın diye kendilerini parçalıyor. Çünkü bu değişiklik onların hayat damarlarını kesiyor. Ne yaparsa yapsınlar yok olacaklar" diyerek şunları söyledi:



KİMSE AYAR VEREMEZ


“Bu değişiklik ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Güçlü yönetim sayesinde Türkiye'de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak, inşallah bu ülkenin gündemine bir daha gelmeyecek. Bu millete kimse ayar veremez. Yaptığımız gizli ortakları ortadan kaldırmaktır. Seçime gidiyoruz, vatandaşın derdini dinliyoruz, taleplerini alıyoruz, sitemlerini işitiyoruz, her fedakarlığı yapıyoruz; Ankara'ya geliyoruz, bir de bakıyoruz her taraftan kafayı uzatanlar oluyor. 'Biz sizin yeni ortaklarınızız' deniyor. Siz nereden çıktınız kardeşim? Bizimle seçim meydanlarında dolaştınız mı? Artık yağma yok!"



Şehitler
unutulmaz


Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da hainlerin kurşunlarıyla şehit düşen Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok, Ömer Halisdemir, Halil Kantarcı ve Mustafa Cambaz'ın isimlerini de andı. Bazı partililer Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş'in posterlerini açarken, salonda ise kuruluşundan buyana AK Parti'nin kampanya süreçlerini yöneten ve 15 Temmuz'da şehit düşen reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un posterleri yeraldı.





Tam teyakkuz


Ankara Arena'daki toplantı için Türkiye'nin 81 ilinden 1000 otobüs kaldırılırken, salon sabahın erken saatlerinden itibaren doldu. Salona giremeyenler, içeride olanları dışarıdaki dev ekranlardan izledi. Salon çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Güvenliği 6 bin 500 polis sağlarken vatandaşlar, polis ekiplerince oluşturulan 3 arama noktasından geçirildi. Salona çıkan yollar Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait hafriyat kamyonları yerleştirilerek trafiğe kapatıldı. Atlı ve dedektör köpekli devriye timleri de çevrede görev yaptı.





15 Temmuz öfkesi


Başbakan Yıldırım'ın konuşması öncesi salondakilere 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin görüntüler izletildi. Videoyu izleyenler darbecileri yuhaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden okunan sala ise vatandaşları coşturdu. Videoda MHP Lideri Bahçeli'nin de katıldığı Yenikapı Mitingi ile anayasa görüşmelerinden karelere de yer verildi. Program için 5 milyon adet bastırılan ve içerisinde Erdoğan ile Yıldırım'ın değerlendirmelerinin yeraldığı, 'Evet' isimli 24 sayfalık gazete de tanıtıldı.



Listeler askıdan iniyor


Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri bugün askıdan iniyor. 18 Şubat'ta askıya çıkarılan seçmen listeleri için askı süresi bugün doluyor.





Şarkılar coşturdu


AK Parti'nin halk oylaması tanıtım toplantısında 16 Nisan'a kadarki süreçte kullanılacak 3 yeni şarkı paylaşıldı. 'Evet diyoruz', 'Milyonlarca evet' ve 'Evet ile güçlü Türkiye' adlı yeni kampanya şarkılarında birlik, beraberlik, kardeşlik, güçlü devlet ve güçlü Türkiye mesajı veriliyor. Başbakan Yıldırım kürsüye Ümit Yılmaz'ın seslendirdiği 'Evet ile güçlü Türkiye' şarkısının bir kısmını seslendiren 8 yaşındaki Azra Ecemsu Gümüş ile çıktı.




















#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Başbakan
#Binali Yıldırım
#AK Parti
#Anayasa referandumu
7 yıl önce