|

Kan anonsu provokasyon

Ankara’daki saldırı sonrası hastane önlerinde kan anonsu yapanların provokatör olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, “Amaçları, hizmeti aksatıp ölü sayısını artırmaktı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 04:53 - 14/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısının ardından, terör odaklarının amacına uygun hareket edenleri kınadığını, iki saatlik acil yaşatabilme sürecinde, kan anonsu yapanların provokatör olduklarını ifade ederek, “O iki provokatör tespit edilmiştir. Bu iki provokatörün biri sağlıkçı değildir, basın ve medya eğitimi görmüş provokatördür. Diğeri de Ankara ile, hastanelerimizle alakası olmayan Karadeniz'den gelmiş bir provokatördür. Oradaki amaç, duyguları tahrik ederek, hizmetin aksaması, ölü sayısının artmasıdır. Onlar, 'Ölü sayısı artsın ki bizim bu milletin ayrışmasına karınca kararınca tuzumuz olsun' diyen hainlerdir. Kelimeyi seçerek söylüyorum; bunlar haindir, provokatördür” dedi.



HDP'YE '128' TEPKİSİ


Bursa'da konuşan Müezzinoğlu, saldırı sonrası bir diğer provokasyona da “Ölü sayısı 128” açıklamasıyla HDP'nin imza attığını belirterek, “Bir siyasi partinin genel başkanı, utanmadan, sıkılmadan, tahriki yükseltmek adına vefat eden vatandaş sayısını ısrarla yüksek söyleyerek paniği artırmak istedi” diye konuştu.



'KAN MERKEZİ ÇALIŞAMAZ HALE GELDİ'


Patlamada yaralananlardan 131 kişinin tedavilerinin sürdüğünü bildiren Müezzinoğlu, bunlardan 51'inin yoğun bakım altında olduğunu kaydetti.



Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ise kan anonsu yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek, “Ankara Numune Hastanesi'ne 150 kişi o anonstan sonra kan vermek için geliyor. Kan merkezi tamamen duruyor, çalışamaz hale geliyor. Acile 100 kadar kişi giriyor. Sağlık hizmetlerini aksatmanın bir hesabı olacak. Bu kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.


#Mehmet Müezzinoğlu
#Kan anonsu
#provokatör
9 yıl önce