|

Kanaslı tuzak

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeğiyle açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem şehit düştü. Teröristlerin roketatarlı saldırısında ise 2 polis ve bir asker yaralandı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 07:31 - 1/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ediyor. Abdülkadir Paşa Mahallesi Kartopu Sokağı'nda dün saat 07.00 sıralarında sokağa yerleştirilen bombaları imha etmeye çalışan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem (36) ağır yaralandı. Kalem, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



GERİYE İKİ KIZI KALDI


Yüzbaşı Kalem'in şehit düştüğü haberi Amasya'daki ailesine ulaştı. Baba emekli Astsubay Mehmet Ali (52) ile anne Sevim Kalem'e (50) acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Elif Kalem (35) ile evli olan şehidin 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina isminde iki kız çocuğu bulunuyor. Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda çalışan Yüzbaşı Kalem'in geçici görevle Nusaybin'e gittiği öğrenildi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Mehmet Ali Kalem, “Oğlum imanlı, Kur'an'lı bir evlattı, keşke ben de onun gibi şehit olabilsem" dedi. Kalem için tören Mardin'de düzenlendi. Okunan duanın ardından ambulansa konulan şehit Yüzbaşı Kalem'in naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Amasya'ya uğurlandı.



ZIRHLI ARACA SALDIRDILAR


Bu arada aynı saatlerde, ilçede operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı bir araca PKK'lı teröristler tarafından roketatarla ateş açıldı. Saldırıda 2 polis memuru ile 1 asker yaralandı.


#Alper Kalem
#Şehit
8 yıl önce