|

'Kandil'e geniş kapsamlı hava ve kara harekatı başlayacak' iddiası

Başbakan Yıldırım'ın gerçekleştireceği Irak ziyaretinde önemli konuların görüşülmesi öngörülüyor. Milliyet'in iddiasına göre, Başbakan Kandil'e operasyonu gündeme getirecek. Barzani ile yapılacak görüşmelerinden ardından anlaşmanın sağlanması halinde baharda terör örgütü PKK'ya yönelik kapsamlı bir operasyon yapılacak.

Yeni Şafak
11:25 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 5/01/2017 Perşembe
Diğer

Başbakan Binali Yıldırım'ın Bağdat ve Erbil'e yapacağı temaslarda Kandil ve Şengal'den PKK'nın sökülüp atılmasıyla, Suriye'deki PYD unsurlarının tecrit edilmesi konusunda müzakarelerde bulunacağı belirtildi. Yıldırım, Irak merkezi yönetimi ile Kürt yönetiminden olası bir kapsamlı sınır ötesi harekata ve üç aşamalı plana destek isteyecek.



Milliyet'in haberine göre; Yıldırım'ın görüşmelerde Kandil'deki PKK yapılanmasını gündeme getirmesi bekleniyor. Kandil ve Şengal'den PKK'nın sökülmesini isteyen Türkiye'nin, Barzani'den de bu konuda kararlı destek beklentisini ileteceği ifade edildi. Bu temasların ardından Türkiye'nin Kandil'in yanısıra PKK'nın Türkiye sınır hattında ve iç kesimlerdeki ana ve tali kampları da dahil üslendiği noktalara yönelik bahar ayında kapsamlı bir operasyon yapabileceği belirtiliyor.



Kandil için sinyal verilmişti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kaynağında yok edeceğiz", Başbakan Yıldırım'ın, "Irak'ta terörden arındırılmış bölge oluşturabiliriz", İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Kandil bahara varamayacak" yönündeki açıklamaları, yakın zamanda örgüte yönelik Kuzey Irak'ta kapsamlı bir kara ve hava harekatı yapılacağı sinyali olarak değerlendiriliyor. Erbil'deki kaynakların iddiasına göre, PKK'ya yönelik yapılması düşünülen bugüne kadar en büyük kara ve hava operasyonuna sahne olması beklenen harekata yönelik Türk güvenlik birimleri Erbil'de Kürt yönetimi ile bir süreden beri yoğun temaslar sürdürüyor.






#Kandil
#PKK
#Terör Operasyonu
7 yıl önce