|

Kaos beklentileri boşa çıkacak

Türkiye'de kararların süratle alınacağı bir döneme girildiğini hatırlatan Bahçeli, "Bunu hazmedemeyen odaklar ekonomide yeni bir dalgalanma, döviz ve faizde şeytanlıklar peşindedir. Piyasalardaki oynaklık ve oyunlarla Türkiye'den taviz koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 02:05 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​MHP lideri Devlet Bahçeli
​MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli MHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek . gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 24 Haziran seçimleriyle birlikte içte ve dışta dışta sistematik olarak tedavüle sokulan karalama kampanyalarının boşa çıkarıldığını belirten Bahçeli özetle şunları söyledi:

MHP ALNININ AKIYLA ÇIKMIŞTIR

"Türkiye üzerinde hesap yapan odaklar bir kez daha hezimetle tanışmışlardır. Türk milleti sistemsel açmazları bertaraf etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi 24 Haziran’dan alnının akıyla, millet aklının taltif ve teveccühüyle çıkmıştır. Kararların seri ve süratli alınacağı bir döneme girilmiştir. Bunu hazmedemeyen odaklar ekonomide yeni bir dalgalanma, döviz ve faizde şeytanlıklar peşindedir. Ancak başaramayacaklar, Türk milletini pes ettiremeyeceklerdir. Piyasalardaki oynaklık ve oyunlarla Türkiye’den taviz koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Devlet yönetimindeki laçkalıkların, hantallıkların, kararsızlıkların ve aksaklıkların bertaraf edileceği bir süreç önümüzdedir.

ÜLKÜCÜNÜN FİYATI YOKTUR

Bazı aklı evveller, beyni menkulleşmiş bir kısım mankurtlar çok gizli pazarlık yaptığımızı söylüyor. Bunların ihmal ettikleri yalın gerçeği yeri gelmişken hatırlatmak isterim: Ülkücünün fiyatı yoktur, Ülkücülüğün pazarı yoktur. Biz ya yurdum ya da yokuz deriz.Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi bilir. “Apolet tartışmasını fazla uzattım” diyen zavallılar için, HDP’ye “Kürt siyasi hareketi” diyerek, Kürt kökenli kardeşlerimizi töhmet altında bırakan ve PKK’ya umut aşılayan fikir ve ülkü yoksunları adına pişmanlık olabilir. Ama bizde pişmanlık asla yoktur.

DİKKATLİ KONUŞMALI

(İyi Partililerle tokalaşma eleştirisi) Sayın Koray Aydın tecrübeli bir siyasetçidir. Daha dikkatli konuşmasını tavsiye ederim. Bir selam vermek şerle hayırı birbirinden ayırır o bunu ayıramıyor. Af konusu gündemimizdedir, seçim beyannamemizdedir. Meclis’te yasama faaliyetleri başladığı zaman arkadaşlarımız nasıl bir af yasası çıkmalıdır konusundaki titiz çalışmalarıyla bir yasa teklifini sunacaklardır. OHAL ayın 18'i itibariyle son buluyor. Yeni bir yasa gündeme getiriliyor, Böyle bir yasa Meclis'e geldiğinde MHP gereğini yapacaktır."

  • Darbe ve vesayet tehlikesi geçmiş değil
  • MHP lideri Bahçeli, şöyle devam etti: “15 Temmuz 2016’da yaşanan dehşet ve vahşet son iki asırda karşılaştığımız hiçbir zulme, hiçbir hıyanete benzememektedir. 15 Temmuz’da, dini kisveye bürünen, hizmet ve himmet örtüsüne saklanan, cemaat olgusundan cürüm ve cinayet çıkaran hain bir terör örgütü Türkiye’yi işgale kalkışmıştır. FETÖ ihaneti sadece bununla yetinmemiş, milli ve manevi değerlere telafisi uzun zaman alacak zarar ve ziyanlar vermiştir. FETÖ, melanettir, İblis’in yeryüzü garnizonudur. FETÖ’nün ürediği ortam, teşvik gördüğü iklim, güçlendiği yapı, tutunduğu çatı mutlaka enine boyuna analiz edilmelidir. FETÖ’yle mücadele aslında Haçlı kafasıyla, ağır aksak yürüyen Haçlı kafilesiyle mücadeledir.FETÖ’yle mücadelede stratejik Türk devlet aklı bir konsept dahilinde tam ve eksiksiz uygulanmalı, uyarılmalıdır. Türkiye 15 Temmuzla henüz tam bir hesaplaşma yapamamış, tedirginliği atamamış, riskleri aşamamıştır. Darbe ve vesayet tehlikesi tam manasıyla geçmemiştir. Hala siyasi ayak gizemini korumaktadır.”

ABD’nin lâfına değil icraatına bakarız

Bahçeli, “Türkiye hem FETÖ belasını hem de PKK tehdidini tamamen bitirerek gündeminden çıkarmalı, geleceğimiz emniyete alınmalıdır. Bu konuda devlet ve hükümete desteğimiz tamdır. Yarın 15 Temmuz’un ikinci yıldönümünü anacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde o meşum gecenin bir kez daha muhasebesini yapacağız. Yeni 15 Temmuzların olmaması için gerekli tedbirler neyse onu almak için kolları sıvayacağız. Biz sağlam durursak, biz bir olup diri olursak, nasıl ve neyle saldırırlarsa saldırsınlar kalemizi aşamazlar, bizi teslim alamazlar. 15 Temmuz’da destansı mücadeleleriyle milli gönüllerde taht kuran 251 şehidimize, terörle mücadelede tarih yazan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. ABD ile ilişkilerin normalleşmesi arzulanan derecede sağlanacaksa, NATO gerçekten de Türkiye'nin terörle mücadelesine samimi destek veriyorsa, ABD ve Avrupa'da ne kadar hain FETÖ'cü varsa Türkiye'ye iadeleri yapılmalıdır. Biz lafa değil icraata bakarız” dedi.

#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce